Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Migpriv, pulbere

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Migpriv, pulbere

Compozitie
Acetilsalicilat de lizina 1 620 mg echivalentul a 900 mg aspirina;clorhidrat de metoclopramid 10,500 mg echivalentul a 10 mg metoclopramid baza; excipienti (glicina, aspartam, aroma de lamaie).

Indicatii

tratamentul simptomatic al atacurilor de migrena. Acest produs actioneaza rapid asupra durerii, greturilor si a varsaturilor din timpul atacurilor de migrena

Mod de admnistrare

Se administreaza un plic la aparitia primelor semne precursoare ale migrenei. Daca este necesar, administrarea se poate repeta la interval de cateva ore. A nu se administra mai mult de 3 plicuri in 24 de ore. Se varsa pudra intr-un pahar, se adauga apa; dizolvarea completa se obtine rapid.

Contraindicatii

Din pricina continutului in acetilsalicilat de lizina, produsul este contraindicat in caz de: ulcer gastroduodenal; alergie la acidul acetilsalicilic; boli hemoragice: ultimul trimestru de sarcina. Continutul in metoclopramid face ca produsul sa fie contraindicat in caz de: obstructie, hemoragie sau perforatie a tractului gastrointestinal; antecedente de diskinezie tardiva; feocromocitom.

Precautii
Ca toti salicilatii, Migpriv se va administra cu precautie in caz de: antecedent de ulcer gastric sau hemoragie gastrointestinala; insuficienta renala severa; astm; guta; menoragii. In plus, ca si alte formule pe baza de metoclopramid, se va folosi cu precautie in: epilepsie; alcoolism. Rezervat in exclusivitate adultilor din pricina dozei de acetilsalicilat de lizina continute. A se pastra la loc ferit de accesul copiilor. A nu se folosi in tratament de lunga durata fara avizul medicului. A nu se depasi dozele prescrise si a se consulta imediat doctorul in cazul unei supradozari accidentale sau al unor efecte neobisnuite. Nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau al farmacistului.
Efecte asupra capacitatii de conducere si de utilizare a mainilor: In caz de administrare repetata, produsul poate provoca somnolenta si reducerea reflexelor, ceea ce constituie un pericol in conducerea si utilizarea anumitor masini.

Interactiuni medicamentoase

In scopul de a evita interactiunea dintre mai multe medicamente, preveniti doctorul sau farmacistul asupra oricarui tratament curent care v-a fost prescris, in mod special cu anticoagulante, antiinflamatoare nesteroidiene, glucocorticoizi, antiacide, alfa-interferon, ticloidin, antidiabetice, metotrexat, neuroleptice, anticolinergice si antiparkinsoniene.

Reactii adverse
Ca orice produs activ, acest medicament poate provoca, la anumiti pacienti, datorita componentelor sale: aspirina, salicilatii pot provoca hipersensibilitate, astm, calculi renali, hemoragii gastrointestinale, tiuit in urechi, greturi. Acetilsalicilatul de lizina ajuta la reducerea acestor incidente datorita solubilitatii ei in apa.
Metoclopramid: O slaba incidenta a efectelor secundare este asociata utilizarii metoclopramidului, cu absenta oricarei toxicitati serioase si datorita unei bune tolerante la administrarea pe cale orala. Simptomele care pot surveni, mai ales in cazul unei folosiri indelungate, includ dereglari endocrine, diskinezie tardiva, spasme ale muschilor faciali, extraoculari sau cervicali, ce pot fi constante sau ritmice. Pot aparea, de asemenea, o crestere generalizata a tonusului muscular. Pentru a contracara aceste reactii se folosesc medicamente antiparkinsoniene de tip anticolinergic. Metoclopramidul poate induce o reactie hipertensiva acuta la pacientii cu feocromocitom.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter