Miconal ecobi, crema
Informatii prospect Miconal ecobi, crema
Compozitie1 g crema contine: Principiu activ: miconazolnitrat: 20 mg. Excipienti: palmito-stearat etilen glicol, gliceride polioxietilenate, ulei de vaselina, hidroxietiliden metil-pirandiona sare sodica, butilhidroxianisol, butilhidroxitoluol, ascorbil palmitat, apa distilata.
Un ovul contine: Principiu activ- miconazol nitrat: 50 mg. Excipienti: mono-di-trigliceride de acizi grasi naturali partial polioxietilenati, polioxietilen sorbitan monostearat, etilendietilenglicol.
O capsula contine: Principiu activ: miconazolnitrat: 1 200 mg. Excipienti: ulei de parafina, vaselina alba F.U., gelatina F.U., glicerol F.U., lecitina de soia, etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu, bioxid de titan.
100 ml lavanda contin: Principiu activ- miconazol. Excipienti: glicolpropilenic, acid lactic, paraoxibenzoat de etilenglicofenilundecileter, derivat polioxietilenic de trigliceride ricinoleic hidrogenat, apadistilata.
Actiune terapeutica
Antimicotic.
Indicatii
Crema dermatologica 2%: tratamentul local al infectiilor cutanate si ale unghiei provocate de dermatofiti sau Candida. Crema ginecologica 2%, ovule vaginale 50 mg, capsule vaginale 1 200 mg, lavanda vaginala 0,2%: tratamentul infectiilor fungice vaginale sau vulvo-vaginale in special cu candida.
Mod de administrare
Crema dermatologica 2%: 1-2 aplicatii pe zi.
Crema vaginala 2%: continutul aplicatorului vaginal (5 g crema) de doua ori pe zi.
Ovule vaginale 50 mg: 2 ovule pe zi.
Capsule vaginale 1200 mg: o capsula in doza unica, doua zile consecutiv.
Lavanda vaginala 0,2%: o aplicatie pe zi, timp de 5 zile consecutiv.
Infectii ale pielii: inainte de aplicarea cremei Miconal pe leziuni cutanate, suprafata infectata trebuie spalata si bine uscata, apoi se aplica 1 cm crema pe zona lezata, o data sau de doua ori pe zi, masand usor pana la completa absorbtie a cremei. Dupa disparitia leziunilor (2 pana la 5 saptamani) tratamentul va fi continuat cel putin inca doua zile, pentru prevenirea eventualelor recaderi. Infectii ale unghiilor: unghiile infectate trebuie in primul rand taiate cat mai scurt, spalate si uscate, inainte de aplicarea cremei, o data sau de doua ori pe zi. Zona interesata se maseaza usor cu degetele, apoi se aplica un pansament ocluziv. Este necesara indepartarea partilor moarte prin taiere si pastrarea patului unghiei si marginilor perfect curate. tratamentul se continua fara pauze si dupa caderea completa a unghiei bolnave (de obicei 2-3 saptamani), pe toata durata cresterii unghiei noi (de la 2 la 3 luni) si pana la vindecarea completa confirmata clinic si prin examen de laborator.
Modalitate de folosire a aplicatorului pentru crema vaginala: se deschide tubul de crema perforand capacul de aluminiu cu extremitatea opusa a dopului. Se insurubeaza aplicatorul pe filetul tubului. Se preseaza tubul in partea terminala, pana la umplerea completa a aplicatorului cu crema. in caz de rezistenta a pistonului, acesta se retrage usor. Se detaseaza aplicatorul si se inchide tubul. In pozitia culcat, cu genunchii flectati si indepartati, se introduce cu atentie aplicatorul profund in vagin. Se impinge pistonul pana la capat pentru completa golire a aplicatorului. Se retrage aplicatorul fara a atinge pistonul. Dupa utilizare, aplicatorul va fi pastrat bine spalat cu apa calda si sapun si uscat. Daca medicul recomanda, acesta se va steriliza, fara a utiliza apa calda la o temperatura mai mare de 50 C sau eter. Pistonul poate fi extras din cilindru pentru o mai buna spalare si uscare. Se pastreaza in conditii de perfecta curatanie pana la utilizarea urmatoare, inchis in cutie. Modul de utilizare a flaconului de lavanda vaginala: se rupe partea terminala a capsulei de inchidere. Se introduce canula in pozitie corecta. Se introduce cu delicatete canula in vagin si se preseaza flaconul treptat, concomitent cu o usoara miscare circulara a acestuia, in asa fel incat irigarea sa fie lenta si omogena.
Contraindicatii
Hipersensibilitate individuala dovedita fata de produs.
Precautii
La femeile insarcinate produsul va fi utilizat numai in caz de stricta necesitate sub controlul medicului. Utilizarea produsului timp indelungat poate da nastere unor fenomene de sensibilizare. In aceasta situatie se impune intreruperea tratamentului si instituirea unei terapii corespunzatoare.
Reactii adverse
Uz local: ocazional, fenomene de sensibilizare sau iritatii locale, care impun intreruperea tratamentului.
Uz vaginal: in primele saptamani de tratament sunt posibile: arsuri si iritatie vaginala, crampe pelviene, mult mai rar eruptii cutanate si cefalee. In aceste cazuri se impune intreruperea tratamentului si instituirea terapiei corespunzatoare. In cazul aparitiei unor fenomene diferite de cele descrise, se recomanda a se adresa medicului curant. Nu se utilizeaza produsul dupa data expirarii.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cremele de la A la Z
Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult
-
Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara
Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult
-
Cum alegi crema de protectie solara potrivita
Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult
-
Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare
Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Colpita mixta
buna ziua, am fost diagnosticata cu colpita mixta, si am primit tratament cu ovule betadine si miconal, insa pentru sotul meu nu mi-a prescris nimic. doresc sa mentionez ca are o secretie alb-galbui si disconfort la cand urineaza.Ce ar trebui sa facem? Va multumesc anticipat.
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter