Mianserin 10, 30 desitin, comprimate filmate
Informatii prospect Mianserin 10, 30 desitin, comprimate filmate
Prezentare farmaceutica
Comprimate filmate, cutii a 20, 50 si 100 comprimate filmate.
Compozitie
Un comprimat filmat contine 10 mg mianserin hidroclorid.
Alte ingrediente: fosfat hidrogenat de calciu, glicerol, hidroxipropil metilceluloza, macrogol, stearat de magneziu, amidon de porumb, metil celuloza, dioxid de siliciu, talc, dioxid de titan (E 171).
Indicatii
Simptome ale sindroamelor depresive.
Doze si mod de administrare
Urmatoarele informatii se aplica in lipsa altor prescriptii facute de catre medic. Va rugam sa cititi aceste instructiuni cu atentie, deoarece, altfel, mianserin nu poate actiona corect!
Mianserin 10 Desitin trebuie dozat in mod individual, adaptat la severitatea bolii si la raspunsul pacientului.
Doza initiala zilnica de inceput de 30 mg este recomandata atat pentru pacientii spitalizati, cat si pentru cei ambulator.
Aceasta este echivalentul a un comprimat de Mianserin 10 Desitin de 3 ori pe zi. In continuare, medicul va ajusta doza zilnica in functie de efecte. Doza de intretinere pentru adulti este cuprinsa intre 3-9 comprimate Mianserin 10 Desitin pe zi, care este echivalentul a 30-90 mg mianserin. In majoritatea cazurilor, doza zilnica de 6 comprimate, echivalent a 60 mg mianserin, s-a dovedit suficienta.
Doza zilnica trebuie impartita in trei doze sau trebuie administrata ca doza unica seara (pana la maximum 6 comprimate Mianserin 10 Desitin, echivalent a 60 mg mianserin) la culcare. La pacientii in varsta se recomanda cresterea progresiva a dozelor.
La pacientii cu functie hepatica sau renala afectate, ca si la cei in varsta, este necesara monitorizarea regulata de catre medic si ajustarea dozei la nevoie. Aceast lucru este valabil in special pentru pacientii cu infarct miocardic recent si tulburari de conducere.
Comprimatete trebuie luate in timpul meseler, cu putin lichid (ex. un pahar cu apa).
Medicul dumneavoastra va decide pentru cat timp trebuie sa continuati acest tratament. Durata tratamentului poate fi de saptamani si luni.
Contraindicatii
Mianserin 10 Desitin nu trebuie administrat in caz de:
- hipersensibilitate cunoscuta la mianserin sau la alti constituenti ai medicamentului
- boala hepatica severa
- intoxicatie acuta cu alcool, somnifere, medicamente analgetice, agenti psihofarmacologici (antidepresive, neuroleptice, litium)
Mianserin 10 Desitin nu trebuie administrat in acelasi timp cu inhibitori MAO.
Precautii
Pacientii cu glaucom cu unghi ingust sau cu simptome de hipertrofie prostatica trebuie sa fie examinati de medic in mod regulat. Acest lucru este valabil si pentru pacientii cu istoric de convulsii.
Medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze functiile hepatica, renala si cardiaca si, pentru diabetici, nivelul zaharului in sange. In timpul tratamentului, in special in primele 3-4 luni, trebuie efectuate in mod regulat teste sanguine. Au fost raportate cazuri de modificari ale numarului celulelor sanguine, in special reducerea numarului globulelor albe. Aceasta reactie apare, de obicei, dupa 4-6 saptamani de tratament si, in general, revine la normal dupa oprirea tratamentului.
Daca numarul globulelor albe scade sub 3000/microl, Mianserin 10 Desitin trebuie intrerupt si trebuie efectuata numaratoarea diferentiata a celulelor sanguine. Daca apar simptome influenza-like (ca febra, durere in gat, inflamarea mucoasei bucale), trebuie sa va adresati medicului fara intarziere.
Tratamentul cu Mianserin 10 Desitin trebuie intrerupt imediat si trebuie efectuata numaratoarea celulelor sanguine. Desi aceste reactii adverse pot apare la orice grupa de varsta, ele sunt mai frecvente la pacientii in varsta.
Reactii adverse
Ocazional, pot apare confuzie, miscari involuntare, scaderea presiunii arteriale (hipotensiune ortostatica) si tremuraturi.
La inceputul tratamentului a fost semnalata somnolenta temporara. Va rugam sa va adresati medicului, deoareca aparitia acestor efecte secundare nu implica, in general, reducerea dozei.
Sarcina si alaptare
Mianserin 10 Desitin poate fi luat in timpul sarcinii numai cand este absolut necesar si prescris de catre medic.
Daca deveniti gravida in timpul tratamentului cu Mianserin 10 Desitin, trebuie sa va informati imediat medicul. El va decide daca tratamentul poate fi continuat sau trebuie intrerupt.
Nou-nascutii nu trebuie alaptati in timpul tratamentului cu mianserin, deoarece substanta activa trece in laptele matern.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Anxietate cu atacuri de panica
Am 47 de ani si de sapte ani sufar de anxietate si atacuri de panica , am luat in acest timp mai multe feluri de medicamente anxiolitice si antidepresive(xanax,frontin,mianserin,lexotan,tranxene,ansilan,ludiomil,meclofenoxat,zoloft,anafranil s.a) am avut momente cand m-am simtit mult mai bine...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter