Mialgin, solutie injectabila
Informatii prospect Mialgin, solutie injectabila
Forma de prezentare:
Solutie injectabila 50 mg/ml; cutie x 5 sau 10 f. x 2 ml
Indicatii:
Dureri puternice in colici, IMA, cancer, dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine); EPA.
Doze si administrare:
Analgezic: Adulti: Subcutanat sau intramuscular 25-100 mg sau 25-50 mg inj. intravenos lent. la copii, 0,5-2 mg intramuscular Analgezie in obstetrica: 50-100 mg intramuscular sau Subcutanat (odata cu aparitia contractiilor uterine la intervale regulate); se poate repeta dupa 1-3 ore. medicatie preoperatorie: 50-100 mg intramuscular sau Subcutanat cu 1 ora inainte de operatie; la copii 0,5-2 mg/kg. Ca adjuvant in anestezia generala: 10-25 mg inj. intravenos lent. Doze recomandate: 100 mg o data si 300 mg/zi.
Contraindicatii:
Alergie, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens, mixedem. Copii sub 3 ani.
Atentionari:
Copii peste 3 ani; sarcina (depresie respiratorie la nou-nascut); batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale; soc, hipotiroidism, hipertrofie de prostata, pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii.
Reactii adverse:
Doze terapeutice: slabiciune, ameteli, sudoratie, uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipertensiune arteriala ortostatica, deprimare respiratorie, retentie de urina; in insuficienta renala - tremor, mioclonus, convulsii. Doze mari (peste 200 mg): fenomene de excitatie centrala. Risc de dependenta, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar manifestarile sunt mai slabe. midriaza.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic
Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult
-
Neurodermatita
Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult
-
Fentanil
Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult
-
Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor
Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Singulair sau montelukast teva?
buna ziua, am doi copii 1,6 ani respectiv 3 ani ! ambii au tratament cu singulair! vreau sa va intreb daca pot inlocui singulair cu montelukast teva? avand in vedere diferenta mare de pret :120 lei , respectiv 0 lei! va multumesc!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter