Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Mezym forte, comprimate filmate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Mezym forte, comprimate filmate

Indicatii
In tulburari ale functiei exocrine a pancreasului produse de o pancreatita cronica, mucoviscidoza, tulburari de nutritie, meteorism si complexul simptomatic Roemheldscher; recomandat in rezectii simultane de stomac si intestin subtire, tranzit intestinal accelerat (nervozitate, afectiuni intestinale infectioase), tulburari in sistemul hepato-biliar, dispepsii; administrarea simultana de alimentatie vegetala, grasa sau greu digerabila. Mezym forte este indicat si pentru eliminarea gazelor din intestin inainte de explorari diagnostice (roentgen terapie).

Doze si mod de administrare
Doza se stabileste individual. In general se iau la inceputul mesei 1 - 2 comprimate. In functie de natura alimentelor ingerate precum si a gradului cunoscut de insuficienta pancreatica, se mai pot administra 2 - 4 comprimate in timpul mesei. Doza individuala poate fi chiar si mai ridicata. Dozarea pentru copii este numai de competenta medicului. Comprimatele se inghit inainte de masa, cu putin lichid. Durata administrarii este stabilita de medic.

Compozitie
1 comprimat filmat contine: componenta activa farmacologic - pancreatina de porc cu o activitate minima de: lipaza 3500 unitati F.I.P. amilaza 4 200 unitati F.I.P. proteaza 250 unitati F.I.P.

Contraindicatii
Pancreatita acuta si manifestari acute ale pancreatitei cronice. Contraindicat in perioada sarcinii si alaptarii.
Sarcina si alaptarea
Puteti utiliza Mezym forte 10000 in timpul sarcinii si alaptarii dupa ce ati consultat medicul. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt necesare precautii speciale. Informatii importante privind unele componente din Mezym forte 10000 Mezym forte 10000 contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Datorita continutului in azorubina lac (E122), medicamentul poate provoca reactii alergice.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Mezym forte 10000 poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Atentie: Daca sunteti afectat(a) de oricare dintre urmatoarele reactii adverse, nu mai luati Mezym forte 10000 si mergeti la medic cat mai repede posibil. Reactii adverse foarte rare (pot afecta mai putin de 1 pacient din 10000) 4 Stomac si aparat digestiv: La pacientii cu fibroza chistica, a fost descrisa ingustarea regiunilor inferioare ale intestinelor dupa administrarea de doze mari de pulbere pancreatica (substanta activa din Mezym forte 10000). Au fost descrise diaree, disconfort gastric si greata dupa utilizarea pulberii pancreatice. Sistem imun: Reactii alergice, inclusiv eruptii pe piele, stranut, lacrimare excesiva si crize de astm bronsic (tulburari respiratorii), au fost descrise dupa utilizarea pulberii pancreatice. Frecventa necunoscuta a reactiilor adverse (care nu poate fi estimata din datele disponibile): Rinichi si sistem urinar: La pacientii cu fibroza chistica, poate aparea o excretie crescuta de acid uric in urina, mai ales cand se utilizeaza doze mari de pulbere pancreatica. Daca aveti fibroza chistica, medicul dumneavoastra va va controla nivelul acidului uric din urina pentru a evita formarea de pietre de acid uric. Sistem imun: Azorubina (E 122) poate cauza reactii alergice. Nu utilizati Mezym forte 10000 daca sunteti alergic(a) la azorubina. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati MEZYM FORTE 10000 dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare
Ce contine Mezym forte 10000 - Substanta activa este pancreatina (pulbere de pancreas de porc) 125 mg cu o activitate minima: lipolitica 10000 U, amilolitica 7500 U si proteolitica 375 U. - Celelalte componente sunt: nucleu: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona, stearat de magneziu; film gastrorezistent: hipromeloza 5 mPa·s, copolimer acid metacrilic:etilacrilat 1:1, 250000 suspensie 30%, trietilcitrat, dioxid de titan (E171), talc, simeticona emulsie (ca substanta uscata), macrogol 6000, carmeloza sodica 30 mPa·s, polisorbat 80, azorubina lac (E122), hidroxid de sodiu.

Cum arata Mezym forte 10000 si continutul ambalajului
Comprimate gastrorezistente cu fete plane si margini rotunjite, de culoare roz Continutul ambalajului Cutie cu un blister din Al-PVC-PA/Al a 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 comprimate gastrorezistente. 5 Cutie cu 2 blistere din Al-PVC-PA/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 5 blistere din Al-PVC-PA/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 5 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 10 blistere din Al-PVC-PA/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Cutie cu 10 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate gastrorezistente. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP) Glienicker Weg 125 D-12489 Berlin, Germania Fabricantul Berlin-Chemie AG (Menarini Group) Glienicker Weg 125 D-12489, Berlin, Germania

Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2011

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Slabeste cu antrenamentul de forta

    Toata lumea spune ca antrenamentul cu greutati te ajuta sa ai muschi mai mari si mai puternici, iar cel cardio este bun daca vrei sa slabesti. Desi perfect adevarat, lucrurile nu sunt chiar atat de rigide. Daca esti ca mine – un impatimit al fiarelor, care nu prea...citeste mai mult

  • Remedii la domiciliu pentru tratarea raguselii

    Generalitati Raguseala este un termen general care descrie modificarile anormale de voce si ingrosarea acesteia si este cauzata de iritarea corzilor vocale. Raguseala poate fi de mai multe forme, implicand inclusiv dificultatile de respiratie, fortarea vocii...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Tratament pentru colecistopatie?

    Buna dimineata.Acum o saptamana am facut o ecografie abdominala si mi s-a spus ca am colecistopatie alialitiazica.Eu am un defect de colecist din nastere(bila lenesa).De acum doua zile am simtit o apasare aproape continua in capul pieptului.Aceasta apasare m-a lasat in schimb ,m-a luat o durere...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter