Mesid, pulbere
Informatii prospect Mesid, pulbere
Compozitie
Granulat, 30 pliculete a cate 100 mg nimesulid.
Actiune terapeutica
Antiinflamator si antireumatic nesteroidian.
Indicatii
Stari inflamatorii dureroase si nedureroase chiar si insotite de febra, in mod special cele care afecteaza sistemul osos si articulatiile.
Doze si mod de administrare
Se administreaza numai adultilor, 1 pliculet de 2 ori pe zi. Posologia poate fi augmentata la doua pliculete de doua ori pe zi, in functie de gravitatea simptomelor si de raspunsul pacientului. Se recomanda administrarea dupa mese. Dozarea va fi stabilita cu precautie pentru pacientii in varsta, eventual diminuata fata de cea supracitata.
Contraindicatii
hipersensibilitate dovedita la nimesulid, aspirina sau alti FANS. Nu trebuie administrat subiectilor cu hemoragii gastro-intestinale sau ulcer gastroduodenal in faza activa, nici pacientilor cu insuficienta renala grava.
Masuri de precautie
Pacientii trebuie tinuti sub control pe timpul administrarii produsului, daca li se administreaza concomitent medicamente cu tolerabilitate gastrica limitata. Deoarece medicamentul se elimina pe cale renala, pacientilor cu insuficienta renala li se va reduce posologia in raport cu valorile filtrarii glomerulare. Mesid se administreaza cu precautie si pacientilor cu anamneza de maladii hemoragice, cu afectiuni ale tractului gastrointestinal superior. Eventuale tulburari de vedere impun intreruperea tratamentului si efectuarea unui control oftalmologic. Desi cercetarile experimentale nu au evidentiat toxicitate embriofetala, nu se recomanda administrarea in timpul sarcinii. Cu toate ca nu a fost evidentiata eliminarea nimesulidului prin laptele matern, totusi se recomanda evitarea administrarii lui in timpul lactatiei. Se va administra cu atentie pacientilor varstnici si mai ales celor imunodeprimati. Desi nesemnalate, ca si pentru alti FANS, se subliniaza posibilitatea ca Mesid sa dea nastere ulceratiilor peptice si/sau sangerarilor gastrointestinale.
Interactiuni medicamentoase: Se administreaza cu precautie pacientilor in tratament cu anticoagulante sau antiagreganti plachetari.
Reactii adverse
Ocazional, apar efecte nedorite, cum ar fi senzatia de aciditate si arsura gastrica, gastralgie, de obicei de intensitate modesta si tranzitorii, rar necesitand intreruperea tratamentului. Pot aparea eruptii cutanate de tip alergic. Foarte rar, tulburari ale sistemului nervos central (dureri de cap, vertij, somnolenta). In mod exceptional au fost semnalate oligurie, edem, purpura.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Glutetimida
Descriere Glutetimida (2-etil-2-fenil-glutarimida) a fost introdusa la mijlocul anilor '50 si a devenit rapid un drog foarte popular in anii '70 si '80 pentru potentialul sau de abuz. Este un amestec racemic care se prezinta sub forma de cristale incolore sau de...citeste mai mult
-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest
CAPITOLUL I - Dispozitii generale HOTARARE nr. 1.875 din 22 decembrie 2005 privind protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 24 ianuarie 2006 In temeiul art. 108...citeste mai mult
-
Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007
Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter