Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Luivac, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Luivac, comprimate

  • substanta activa: Staphylococcus aureus, Streptococcus mitis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Branhamella catarrhalis, Haemophilus influenzae,
  • actiune terapeutica: agent imunoterapic

Ce este Luivac si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Luivac este un agent imunoterapic. Are o actiune puternica de aparare impotriva infectiilor tractului respirator. Luivac este utilizat in cazul infectiilor recurente ale tractului respirator.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca medicul dumneavoastra nu v-a prescris altceva, doza uzuala este: Doza unica Maximum de doze zilnice Copii si adulti 1 comprimat 1 comprimat Luati Luivac dimineata pe stomacul gol si inghititi un comprimat cu putina apa.

Va rugam sa incepeti tratamentul luand cate un comprimat din locul pe care sunt trecute initialele zilei respective din saptamana (de exemplu "Lu" -pentru luni) si apoi continuati luand un comprimat din locul urmator, in directia indicata de sageti. Luivac comprimate, ar trebui administrat cel putin patru saptamani (28 de zile).

Dupa o pauza de patru saptamani, tratamentul cu Luivac trebuie urmat inca patru saptamani. Se pot efectua cure suplimentare de tratament, la intervale de 28 de zile.

Medicul dumneavoastra va decide durata tratamentului dumneavoastra, in cazul dumneavoastra.

Daca infectia la nivelul tractului respirator persista, in ciuda tratamentului cu Luivac, asta nu inseamna ca Luivac nu este eficient in cazul dumneavoastra.

Dezvoltarea sistemului de aparare in organism necesita ceva timp. Deci, dumneavoastra trebuie sa continuati sa luati Luivac, dupa cum vi s-a prescris.

Ati putea intreba medicul, daca vi se pot administra si alte medicamente. Daca medicul va prescrie antibiotice, puteti lua Luivac simultan cu acestea.

Pe de alta parte, Luivac nu poate inlocui tratamentul cu antibiotice. Va rugam sa consultati medicul sau farmacistul, daca vi se pare ca actiunea Luivac este prea puternica sau prea slaba.

Daca utilizati mai mult Luivac decat trebuie

Dupa administrarea unui numar mai mare de comprimate de Luivac, se poate intampla sa aveti tulburari gastro-intestinale si diaree.

Nu va puteti astepta la efecte adverse serioase. Pentru mai multe masuri de precautii, consultati medicul, daca aveti neplaceri in cazul administrarii unui numar mai mare de comprimate de Luivac.

Daca uitati sa utilizati Luivac

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza comprimatul uitat(uitata). Daca ati uitat sa luati comprimatul de Luivac dimineata, atunci il puteti lua in timpul zilei. In acest caz, acesta ar trebui administrat, cu o jumatate de ora inaintea mesei.

Daca ati uitat complet sa luati comprimatul de Luivac o zi sau mai multe zile, dumneavoastra ar trebui simplu, sa luati cate un comprimat de Luivac, pana la terminarea celor 28 de comprimate.

Daca ati uitat sa luati un comprimat o zi, nu luati doua comprimate in ziua urmatoare. Amintiti-va sa continuati tratamentul luand urmatorul comprimat din urmatoarea locatie, avand inscriptionate corect initialele zilei saptsaptamanii, din calendarul de pe ambalaj, sarind peste locul in care se afla comprimatul uitat.

Numai dupa ce ati terminat de luat toate comprimatele din ambalaj, va intoarceti sa-l luati pe cel uitat.

Daca ati uitat sa luati comprimatele de Luivac timp de o saptamana, atunci va rugam sa informati medicul dumeavoastra, deoarece eficacitatea completa a Luivac, nu mai poate fi asigurata in acest caz.

Daca ati gresit si ati luat doua comprimate in loc de unul intr-o zi, pur si simplu, nu mai luati un comprimat a doua zi. Apoi, in ziua urmiatoare, puteti sa luati comprimatul care are corect inscriptionata pe ambalaj ziua saptamanii respective.

Daca incetati sa utilizati Luivac

Dezvoltarea sistemului de aparare in organism, necesita o anumita perioada de timp.

Daca intrerupeti tratamentul sau il intrerupeti prea devreme, Luivac nu poate avea eficacitate totala.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Luivac

- daca sunteti alergic la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- daca suferiti de o inflamatie acuta gastro-intestinala

- daca suferiti de�boli autoimune

- daca sunteti gravida

Precautii

Inainte sa vi se administreze Luivac, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Nu au fost observate interactiuni intre Luivac si alte medicamente.

Daca Luivac este administrat simultan cu alte medicamente imunosupresoare, efectul acestuia este posibil redus. Va rugam sa retineti ca aceste informatii pot fi, de asemenea, aplicate, chiar daca dumneavoastra nu mai luati in prezent medicamentele amintite mai sus, dar in schimb le-ati folosit recent.

Luivac impreuna cu alimente si bauturi

Luivac nu va fi administrat cu alimente si alte lichide decat apa.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Ca precautii: Luivac nu va fi administrat in timpul sarcinii, deoarece nu exista suficienta experienta referitoare la administrarea la gravide.

Daca deveniti gravida in timpul tratamentului cu Luivac, nu exista niciun motiv pentru a va face griji. Intrerupeti pur si simplu, administrarea medicamentului.Luivac se poate administra in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt necesare masuri speciale de precautii.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. in evaluarea efectelor adverse, se utilizeaza urmatoarele grupe de frecventa:

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): Disconfort gastro-intestinal, de obicei neinsemnat. Reactii cutanate (urticarie).

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): Dureri articulare (artralgie) Reducerea numarului de trombocite (trombocitopenie)

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca efectele adverse semnalate sunt constatate de medicul dumneavoastra, acesta va decide ce masuri trebuie luate. De asemenea, tot el va decide, daca veti continua sa mai luati Luivac.

Cum se pastreaza Luivac

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.

Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substantele active sunt: 3 mg amestec de lizate bacteriene, din cel putin 1 x 109 germeni din fiecare, din urmatoarele tulpini: Staphylococcus aureus, Streptococcus mitis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Branhamella catarrhalis si Haemophilus influenzae.

- Celelalte componente sunt: manitol, celuloza microcristalina, amidonoglicolat de sodiu (Tip A) (Ph.Eur), stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Ambalaj

Se prezinta sub forma de comprimate albe, rotunde Este disponibil sub forma in cutii cu 2 blistere din PVC-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate si cutii cu 4 blistere din PVC-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Alvogen Malta Operations (ROW) Ltd.

Malta Life Sciences Park Building 1,

Level 4 Sir Temi Zammit Buildings San Gwann, SGN 3000, Malta

Fabricantul

DAIICHI SANKYO EUROPE GmbH

Luitpoldstrasse 1, 85276 Pfaffenhofen/iim Germania

Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2018.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Tratament LUIVAC la copil de 6 ani, pentru stimularea imunitatii?

    Buna seara, in luna februarie copilul meu a contactat un virus gripal, manifestand 2 zile de febra mare - 39,5 - 40 dupa care si-a revenit insa a 4 a zi il dureau fff tare gambele si nu putea merge. Am fost internati in spital din 18-22 februarie, unde s-au administrat perfuzii cu dexametazona o...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter