Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Loperasid, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Loperasid, capsule

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice la adult si la copilul mai mare de 8 ani.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului; acutizarile rectocolitei hemoragice.
Administrare:
Diaree acuta:
Adulti: Doza initiala recomandata este de 2 capsule (4 mg loperamida) administrate oral, urmate de 1 capsula (2 mg loperamida) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi 8 capsule/zi (16 mg loperamida).
Copii peste 8 ani: Doza initiala recomandata este de 1 capsula (2 mg loperamida) administrata oral, urmata de 1 capsula (2 mg loperamida) dupa fiecare scaun diareic fara a depasi 6 capsule/zi (12 mg loperamida).
Diaree cronica:
Adulti: Doza uzuala este de 1 capsula de 1-3 ori pe zi.
Copii peste 8 ani: Doza uzuala este de 1 capsula de 1-2 ori pe zi.
Compozitie:
O capsula contine clorhidrat de de loperamida 2 mg si excipienti pentru continutul capsulei: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, si pentru invelisul capsulei: dioxid de siliciu, laurisulfat de sodiu, acid acetic glacial, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, dioxid de titan (E 171), eritrozina (E 127), albastru stralucitor FCF (E 133), galben de chinolina (E 104), verde S (E 142), gelatina.
Precautii:
Loperamida nu dezvolta dependenta.
Atentionari:
Copii
Pentru tratamentul cu loperamida la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani se utilizeaza forme farmaceutice adecvate.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Acest medicament provoaca uneori somnolenta usoara si tranzitorie sau vertij, putand influenta negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse:
Loperamida este, in general, bine tolerata.
Pot sa apara urmatoarele reactii adverse: reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate), constipatie, greata, cefalee, ameteli, oboseala, somnolenta.
La pacientii cu colita ulceroasa poate provoca megacolon toxic.
Supradozaj:
In caz de supradozaj pot sa apara ileus paralitic si deprimarea sistemului nervos central.
Copiii sunt mai sensibili decat adultii la efectele asupra sistemului nervos central.
Tratamentul supradozajului presupune efectuarea spalaturilor gastrice si administrarea antidotului naloxona. Deoarece durata de actiune a loperamidei este mai mare decat cea a naloxonei, este indicata administrarea repetata a antidotului, iar pacientii vor fi supravegheati timp de cel putin 48 ore in scopul observarii semnelor unei eventuale deprimari a sistemului nervos central.
Interactiuni cu alte medicamente:
Se recomanda evitarea administrarii concomitente a produselor medicamentoase cu actiune identica sau asemanatoare.
Sarcina si alaptarea:
Desi studiile la animale nu au evidentiat efecte embriotoxice si teratogene, iar excretia loperamidei in laptele matern se face in cantitati foarte mici, administrarea produsului in timpul sarcinii si alaptarii se va face numai dupa evaluarea raportului beneficiu/risc potential fetal.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter