Lipanor, capsule
Informatii prospect Lipanor, capsule
CompozitieFiecare capsula de Lipanor contine 100 mg Ciprofibrat micronizat.
Indicatii
Ciprofibrat se foloseste pentru a trata nivelele crescute de grasimi (colesterol si trigliceride) in sange. Tratamentul trebuie asociat cu restrictii in dieta.
Mod de aministrare
Lipanor este destinat numai administrarii orale.
Adulti: doza maxima zilnica recomandata este 100 mg Ciprofibrat pe zi, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg.
Pacienti cu functie renala afectata: daca aveti o afectare moderata a functiei renale, doza recomandata este 100 mg Ciprofibrat la fiecare doua zile, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Ciprofibrat nu trebuie folosit de catre pacientii cu afectare renala severa. copii: in absenta experientei, nu poate fi recomandata utilizarea Lipanor la copii.
Contraindicatii
Sunteti insarcinata sau alaptati; sunteti afectat de o suferinta renala sau hepatica grava. Ciprofibrat trebuie folosit cu precautie de catre pacientii cu anumite afectiuni. Trebuie sa informati medicul dvs. despre orice suferinta, actuala sau anterioara, inainte de a folosi acest medicament. In special, informati medicul dvs. daca aveti sau ati avut probleme hepatice, renale, sau hipotiroidism. in timpul tratamentului cu Ciprofibrat, medicul dvs. poate recomanda analize sanguine periodice pentru a supraveghea functia hepatica sau nivelele de grasimi (colesterol, trigliceride) in sange.
Sarcina si alaptare
Sarcina: inainte de a lua acest medicament, informati medicul dvs. daca sunteti insarcinata sau daca este probabil sa deveniti insarcinata. Daca credeti ca ati devenit insarcinata in timpul tratamentului cu Ciprofibrat, intrerupeti utilizarea acestui produs si informati-l pe medicul dvs. (vezi "Contraindicatii").
Alaptare: Eliminarea Ciprofibratului in laptele matern a fost comunicata in unele studii. De aceea, Ciprofibratul nu trebuie utilizat de catre mamele care alapteaza.
Reactii adverse
Au fost raportate ocazional dureri de cap, ameteala, rash cutanat, urticarie sau prurit, si simptome gastrointestinale cum ar fi greata, varsaturi, diaree si dureri de stomac. in general, aceste efecte adverse au fost usoare spre moderate si au devenit mai putin frecvente pe masura ce tratamentul a progresat. Efecte adverse musculare au fost raportate cu Ciprofibrat si cu alte medicamente similare. Daca simtiti orice durere musculara inexplicabila, sensibilitate musculara dureroasa, sau slabiciune musculara, adresati-va imediat medicului dvs. Efectele adverse musculare sunt probabil dependente de doza si, de aceea, este foarte important sa nu depasiti doza zilnica prescrisa de medicul dvs. Alte efecte adverse care pot aparea includ inflamatie pulmonara, impotenta, caderea parului, somnolenta sau oboseala. Au fost raportate alterari ale testelor hepatice. Semnalati medicului dvs. orice efect nedorit sau jenant care nu a fost mentionat in acest prospect.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter