Lindanest, unguent
Informatii prospect Lindanest, unguent
Ce este Lindanest si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Insecticid, larvicid si ascaricid cu actiune rapida si remanenta prin lindan; antiinflamator, antialergic si antipruriginos prin hidrocortizon, antipruriginos si hipoesteziant prin benzocaina.
Mod de administrare
Adulti; se aplica pe piele, pe tot corpul (cu exceptia capului), seara, 3 zile consecutiv, spaland dimineata; copii 4-10 ani: se aplica pe piele, pe tot corpul (cu exceptia capului), 2 zile consecutiv, spaland dupa 3 ore; copii mai mici de 3 ani: se aplica pe piele, in prima zi pe jumatatea inferioara a corpului, in a 2-a zi pe jumatatea superioara (cu exceptia capului), in a 3-a zi ca in prima zi si in a 4-a zi ca in a 2-a zi, spaland de fiecare data dupa 3 ore (sub supraveghere medicala). Lenjeria si hainele trebuie dezinfectate prin fierbere si autoclavare.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Alergie la lindan, benzocaina sau alte componente ale unguentului; leziuni tuberculoase, sifilitice si micotice ale pielii, herpes, vaccina, varicela; se va evita in timpul sarcinii, prudenta la copiii mici.
Reactii adverse posibile
Iritatie a mucoaselor (se pazesc ochii si nasul); rareori fenomene toxice centrale mergand pana la convulsii, datorita absorbtiei prin piele (posibila la copiii mici) sau ingestiei accidentale (se spala mainile); hidrocortizonul poate favoriza infectiile (la nevoie se asociaza antiseptice sau chimioterapice specifice).
Informati supimentare
Ambalaj
Unguent continand, la 100 g, lindan (gama-benzen-hexaclorura) 1 g, benzocaina (anestezina) 0,5 g si hidrocortizon 0,25 g (tub cu 60 g).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten
Generalitati Ar putea sa para destul de simplu sa va achizitionati o crema hidratanta, dar cand va veti plimba printre rafturile magazinelor v-ati putea afla in dificultate. Exista creme hidratante pentru ten, corp, lotiuni sau unguente pentru pielea uscata,...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Conjunctivita - cauze, simptome, tratament
Ce este conjunctivita Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor (tesutul subtire situat pe fata posterioara a pleoapelor si pe suprafata globului ocular, cu rol in apararea si mentinerea umeda a ochilor). Cauzele aparitiei conjunctivitei Cauzele...citeste mai mult
-
Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament
Generalitati Abcesele cutanate sunt infectii localizate sub forma unor mici umflaturi pe suprafata tesutului cutanat sau in tesuturile moi de sub piele, aparute sub actiunea unor agenti parazitari sau microbieni. Masa sensibila formata se inroseste si este calda...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter