Lasonil n, unguent
Informatii prospect Lasonil n, unguent
Ce este Lasonil N si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Tratamentul local al contuziilor cu sau fara hematom (de exemplu leziuni inchise accidentale sau rezultate in urma activitatilor sportive ca intinderi ligamentare, echimoze, tumefactii articulare).
Tratamentul local al flebitei superficiale care nu poate fi tratata prin compresie. Heparinoidul Bayer are proprietati antitrombotice, fibrinolitice si antiinflamatorii. Aplicarea locala a unguentului favorizeaza rezorbtia hematoamelor si tumefactiilor subcutanate si dizolvarea trombilor superficiali.
Mod de administrare
In cazul contuziilor, in functie de natura si suprafata afectata, aproximativ 3-5 cm unguent Lasonil N, se maseaza sau se aplica in strat subtire de 2-3 ori pe zi. in cazul flebitei superficiale se recomanda compresele cu unguent.
Se aplica pe suprafata afectata si se maseaza usor.
In cazul contuziilor durata tratamentului este de aproximativ 10 zile, iar in cazul flebitei superficiale, 1-2 saptamani.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
- Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipientii medicamentului. -Diateza hemoragica, purpura, trombocitopenie, hemofilie.
Precautii
Lasonil N se va aplica numai pe tegumente intacte. Nu trebuie aplicat pe ranile deschise, care sangereaza sau care sunt infectate, pe mucoase sau pe suprafete cutanate extinse.
Interactiuni medicamentoase
In cazul pacientilor aflati in tratament cu anticoagulante, dupa aplicarea cutanata a medicamentelor continand heparinoizi, timpul de protrombina poate fi prelungit.
Sarcina si alaptarea
Nu sunt disponibile date privind restrictionarea aplicarii unguentului in perioada sarcinii si a alaptarii.
Totusi se recomanda ca in timpul sarcinii si alaptarii medicamentul sa se administreze doar pe perioade scurte si la indicatia medicului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Lasonil N nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse posibile
Rar pot sa apara eritem la locul de aplicare sau reactii de hipersensibilitate care dispar la intrerupera utilizarii medicamentului.
Supradozaj
Nu s-au raportat cazuri de supradozaj. Datorita concentratiei mici a substantei active si absorbtiei slabe a heparinoidului, nu se inregistreaza efecte sistemice semnificative.
In cazul ingerarii accidentale se recomanda tratament simptomatic.
Cum se pastreaza Lasonil N
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor..
Informatii suplimentare
Compozitie
100 g unguent contin heparinoid 0,833 g (5000 U-HDB- unitati heparinoid Bayer) si excipienti: vaselina alba, alcooli de lanolina.
Grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi.
Ambalaj
Cutie cu un tub de aluminiu continand 40 g unguent.
Fabricant
Bayer Ilas Fabrikalari A.S., Turcia
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Bayer Consumer Care A.G.,
Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Elvetia
Data ultimei verificari a prospectului Decembrie, 2005
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten
Generalitati Ar putea sa para destul de simplu sa va achizitionati o crema hidratanta, dar cand va veti plimba printre rafturile magazinelor v-ati putea afla in dificultate. Exista creme hidratante pentru ten, corp, lotiuni sau unguente pentru pielea uscata,...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Conjunctivita - cauze, simptome, tratament
Ce este conjunctivita Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor (tesutul subtire situat pe fata posterioara a pleoapelor si pe suprafata globului ocular, cu rol in apararea si mentinerea umeda a ochilor). Cauzele aparitiei conjunctivitei Cauzele...citeste mai mult
-
Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament
Generalitati Abcesele cutanate sunt infectii localizate sub forma unor mici umflaturi pe suprafata tesutului cutanat sau in tesuturile moi de sub piele, aparute sub actiunea unor agenti parazitari sau microbieni. Masa sensibila formata se inroseste si este calda...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Ce tratament sa mai incerc?
ce tratament medicamentos se recomanda pt hemoroizi? Am luat proctolog unguent si supozitoare, proctorivenol , hemorzon unguent si devaricid. Nu au avut nici un efect
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter