Lanatozid c, drajeuri
Informatii prospect Lanatozid c, drajeuri
CompozitieDrajeuri continand lanatozida C 0,25 mg
Actiune terapeutica
Tonicardiac cu proprietati asemanatoare digoxinei; are actiune intensa, rapida (apare la 1-2 ore, este maxima la cca 6 ore de la administrarea orala, concentratia plasmatica constanta se realizeaza dupa 6-7 zile de tratament) si de durata relativ scurta (in conditiile digitalizarii totale compensarea se mentine cca 6 zile dupa oprirea medicatiei).
Indicatii
Insuficienta cardiaca, mai ales la bolnavii cu tendinta de acumulare a digitalicelor; fibrilatie atriala si flutter atrial cu ritm rapid.
Contraindicatii
Aceleasi ca pentru digoxina (respectiv digitoxina); ca si in cazul digoxinei riscurile toxicitatii sunt relativ mici; insuficienta renala si varsta inaintata favorizeaza acumularea (doze mici).
Reactii adverse
Aceleasi ca pentru digoxina (respectiv digitoxina); ca si in cazul digoxinei riscurile toxicitatii sunt relativ mici; insuficienta renala si varsta inaintata favorizeaza acumularea (doze mici).
Mod de administrare
Adulti: tratament de atac cu 1,5-2 mg/zi oral, timp de 3-5 zile, intretinere cu 0,25-1 mg/zi; copii: 0,02-0,04 mg/kilocorp si zi (in 3 prize), pentru digitalizare, apoi 0,01-0,025 mg/kg corp si zi (in 3 prize) pentru intretinere. Dozarea trebuie individualizata sub control medical.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter