L-thyroxin 25 - comprimate
Informatii prospect L-thyroxin 25 - comprimate
Prospect produs: L-THYROXIN 25 Berlin-ChemieAfisare pentru tiparire
L-THYROXIN 25 Berlin-Chemie
, comprimate
levotiroxinum
Compozitie: 1comprimat L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie contine: 25 mcg levotiroxina sodica.
Indicatii: Hipotiroidie de orice etiologie; toate formele de carenta de hormoni tiroidieni; dupa o strumectomie, ca profilaxie a recidivei; gusa benigna eutiroidiana, medicatie de sustinere, in timpul administrarii de antitiroidiene, din cursul unui tratament destinat unei hipertiroidii, dupa obtinerea statusului eutiroidian (nu si in caz de sarcina); tratament supresor si substitutiv al unei guse maligne (in mod special dupa strumectomie); test de supresie tiroidiana.
Contraindicatii: Hipertiroidii exceptie medicatia de sustinere in timpul administrarii de antitiroidiene, infarct miocardic recent; angor pectoris sau infarct miocardic la bolnavi hipotiroidieni si in varsta; miocardite; disfunctii corticosuprarenaliene netratate. Atentie: La pacientii in varsta, in coronaropatii, insuficienta cardiaca, tahiaritmii.
Efecte adverse: In caz de supradozare sau crestere rapida a dozei apar manifestari de hipertiroidism (termuraturi ale degetelor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, tulburari de ritm cardiac, status anginos, insomnie, glucozurie, pierderi in greutate - modificari neuropsihice).
Interactiuni: Fenitoin, salicilati, furosemid (doze mari), clofibrat, nivele plasmatice ridicate de hormoni tiroidieni. Anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina. Antidiabetice: cresterea sau scaderea efectului hipoglicemiant. Colestiramin: inhibarea resorbtiei de levotiroxina.
Mod de administrare: Doza zilnica individuala trebuie stabilita in urma unor investigatii paraclinice precum si in functie de datele examenului clinic. Un nivel mai crescut al necesarului de hormoni tiroidieni apare in timpul sarcinii. La pacienti in varsta sau in cazuri la care insuficienta tiroidiana este veche se va monitoriza cu atentie doza prescrisa. Schema terapeutica standard: In caz de insuficienta tiroidiana se recomanda initierea tratamentului la adulti cu 1 - 4 comprimate pe zi, doza care va fi crescuta sub supravegherea medicului cu cate 1 - 2 compr. la intervale de 2 - 4 saptamani, pana la atingerea dozei zilnice de 125 - 250 mcg levotiroxina sodica. Tratamentul in cazul copiilor va fi initiat cu o doza zilnica de 1/2 - 2 comprimate. Pentru a face fata necesitatilor impuse de crestere, doza zilnica poate ajunge la 3 - 8 comprimate. Ca terapie de substitutie: pentru cazurile cu hiperfunctie tiroidiana tratate prin supresie hormonala, se recomanda 2 - 4 comprimate/zi. Postoperator, dupa strumectomie pentru nodul tiroidian malign, se recomanda 6 - 12 comprimate/zi. Doza de intretinere in mcg/zi de levotiroxina sodica.
Struma
Hipotiroidie
nou-nascut
12,5
4 mcg/kg corp
sugari sub 3 luni
25 - 37,5
25
sugari sub 6 luni
25 - 37,5
37,5
copii mici sub 1 an
25 - 37,5
37,5
copii mici sub 5 ani
25 - 62,5
50
scolari sub 7 1/2 ani
50 - 100
75 - 100
scolari sub 12 ani
100 - 150
100
adulti
75 - 200
125 - 250
Doza zilnica totala se administreaza dimineata pe nemancate cu cel putin o jumatate de ora inaintea micului dejun fara a sfarama comprimatul, cu o mica cantitate de lichid. Durata tratamentului va fi stabilita de medic. Administrarea se va face regulat.
Forma de prezentare: Cutii cu: 30 comprimate; 50 comprimate (2 blistere a 25 comprimate); 100 comprimate (4 blistere a 25 comprimate); 84 comprimate (ambalaj calendar, 4 blistere a 21 comprimate). Valabilitate: 3 ani.
A.P.P.: Producator: Berlin-Chemie Menarini Group
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
AS VREA O PARERE SI O RECOMANDARE A UNUI SPECIALST ENDOCRINOLOG
L-THYROXIN 50 ESTE PENTRU TRATAREA HIPOTIROIDIEI(INLOCUIESTE EUTIROXUL DE 50mg)??? AS VREA SA STIU ,PENTRU CA SOTIA MEA A URMAT TRATAMENT CU EUTIROX DAR NU AM MAI GASIT SI AM CUMPARAT THIROXIN. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter