Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Klion 0.5 infusion, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Klion 0.5 infusion, solutie perfuzabila

Compozitie
Fiecare flacon (100 ml) contine 500 mg metronidazol.

Indicatii
Tratamentul infectiilor cu bacterii anaerobe ca: Bacteroides, Eubacterium species, clostridii, fusobacterii si coci anaerobi. in infectii locale sau sistemice (peritonita, osteomielita, abcese intrapelviene sau cerebrale, febra puerperala, pneumonie necrotizanta si gangrena gazoasa. Prevenirea si tratarea infectiilor din perioada perioperatorie, mai ales dupa interventii in sfera gastrointestinala si ginecologica.

Mod de administrare
In scop terapeutic, la adulti si la copii peste 10 ani: in functie de greutatea corporala: 500-1 000 mg/100-200 ml solutie perfuzabila, initial in ritm de 5 ml/minut, apoi 500 mg/100 ml solutie, in ritm de 5 ml/minut, la fiecare 8 ore. Tratamentul parenteral (care, de obicei, nu depaseste 7 zile) va fi urmat de tratament oral cu metronidazol, 3x400 mg/zi. Tratamentul parenteral poate fi prelungit, daca este necesar (reinfectie cu anaerobi din colon, oro-faringe sau tractul genital). Doza zilnica nu va depasi 4 g/800 ml solutie.
Copii sub 12 ani: doza unica de administrare parenterala si orala este de 7,5 mg (1,5 ml solutie/kg corp. In scop profilactic, la adulti si la copii peste 12 ani: in seara dinaintea interventiei chirurgicale: 500 sau 1 000 mg/100-200 ml solutie; in ziua interventiei si dupa interventie: 1 500 mg/3x100 ml solutie - continuu, 1 - 2 zile sau atat timp cat este necesar.
Copii sub 12 ani: doza unica de administrare parenterala este de 7,5 mg/1,5ml solutie/kg corp, iar doza unica de administrare orala este de 3,7-7,5 mg/kg corp. Tratament combinat: pot fi administrate, parenteral, concomitent, si alte medicamente antibacteriene, dar nu vor fi amestecate in aceeasi seringa cu Klion.

Contraindicatii

Nu exista contraindicatii absolute

Precautii
Daca tratamentul dureaza mai mult de 10 zile, este necesara o observatie medicala stricta (evaluare clinica si biologica). In cazul tratamentului de lunga durata, va fi evaluat raportul risc/beneficiu. Scaderea moderata a functiei renale nu influenteaza metabolismul medicamentului, dar, in cazul unui clearence renal sub 10 ml/minut, doza zilnica de metronidazol va fi redusa la jumatate. Este necesara intreruperea consumului de alcool, pe durata tratamentului. In cursul sarcinii sau alaptarii, tratamentul parenteral cu solutie perfuzabila de Klion va fi administrat numai in cazuri vitale. Este necesara reconsiderarea (reducerea) dozei de anticoagulant oral, in timpul tratamentului cu Klion.

Reactii adverse
Gust neplacut, tulburari gastrointestinale, somnolenta, ameteli, cefalee, ataxie, rash tegumentar, incoordonare motorie. Dupa tratament de lunga durata, poate aparea neuropatie. Simptomele dispar imediat dupa reducerea dozei administrate. La unii dintre pacienti, poate aparea leucopenie moderata, dar numarul leucocitelor va reveni la normal inca din timpul tratamentului sau imediat dupa intreruperea acestuia.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Ce este febra la copii Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter