Isosorbide dinitrate - comprimate
Informatii prospect Isosorbide dinitrate - comprimate
CompozitieFiecare comprimat contine izosorbid dinitrat 5 sau 10 mg.
Actiune terapeutica
Izosorbid dinitrat are un efect vasodilatator pe vasele coronariene producand o crestere prelungita a fluxului coronarian cu imbunatatirea oxigenarii miocardice.
Indicatii
cardiopatie ischemica, tratamentul si profilaxia de lunga durata a anginei pectorale, insuficienta cardiaca, spasm esofagian.
Contraindicatii
hipersensibilitate la nitrati.
Efecte adverse
La inceputul tratamentului pot aparea dureri de cap sau ameteli cu tendinta de vertij. In asemenea cazuri, pacientul va sta intins.
Mod de administrare
Sublingual: se plaseaza comprimatul sublingural si se pastreaza pana se dizolva complet (efectul apare rapid, in aproximativ 2 minute): In atacul anginos se administreaza doza de 2,5-10 mg, care se poate repeta la nevoie la un interval de 5-10 minute, dar nu mai mult de trei doze.
In edemul pulmonar acut, 5-10 mg izosorbid dinitrat se asociaza tratamentului clasic (se poate repeta doza la nevoie).
Per os: comprimatele se vor inghiti fara a fi supte sau mestecate. Pentru prevenirea atacurilor anginoase si insuficientei cardiace moderate se vor administra 2-4 comprimate a 5 mg la 4-6 ore. Pentru tratamentul insuficientei cardiace refractare si a angorului instabil cu atacuri anginoase repetate se vor administra zilnic 4-8 comprimate a 10 mg respectiv 4-12 comprimate a 20 mg in functie de gravitatea cazului.
Forma de prezentare: Isosorbide dinitrat 5 mg: cutii cu 30 comprimate. Isosorbide dinitrat 10 mg: cutii cu 60 comprimate.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Neuropatia diabetica, complicatia frecventa a diabetului care poate duce la amputare
Neuropatia diabetica, cea mai comuna complicatie a bolii diabetice Neuropatia diabetica este un ansamblu de modificari ce apar ca urmare a disfunctiei nervilor periferici la pacientii cu diabet zaharat. Afectarea sistemului nervos periferic si autonom este probabil...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter