Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Intralipid 30% - solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Intralipid 30% - solutie perfuzabila

Prospect produs: INTRALIPID 30%








Afisare pentru tiparire
INTRALIPID 30%
, solutie perfuzabila


combinatii









Compozitie: Emulsie alba continand:



Ulei de soia fractionat:


300 g



Fosfolipide de ou fractionate


12 g



Glicerol


16,7 g



Apa


pana la 1000 ml



Osmolalitate (mosm/kg apa)


310



pH


7 0



Continut energetic pe litru


3000 kcal (12,6 MJ).




Intralipid este o sursa concentrata de energie pentru nutritie completa intravenoasa, furnizand acizi grasi esentiali. In combinatie cu solutii de aminoacizi si carbohidrati, Intralipid are un efect de economisire a proteinelor.


Indicatii: Intralipid trebuie folosit ca parte componenta a unui regim nutritiv intravenos echilibrat la pacientii ce nu primesc enteral suficient substrat nutritional.

Mod de dozare si administrare: Doza se stabileste in functie de capacitatea pacientului de a folosi grasimile. Adulti: Maximum 3 g Intralipid 30% kg corp/zi in combinatie cu solutii de aminoacizi si carbohidrati. 333 ml de Intralipid 30% se perfuzeaza in cel putin 5 ore. Pentru a corecta deficienta de acizi grasi, 4-8% din caloriile neproteice trebuie furnizate de Intralipid 30%. Sugari si copii: Nu exista date clinice care sa sustina folosirea Intralipid 30% la sugari si copii. Teoretic, toleranta Intralipid 30% ar trebui sa fie similara cu cea de la Intralipid 10% si 20%, dar pana vor fi disponibile alte date, Intralipid 30% trebuie folosit cu precautii la sugari si copii.


Contraindicatii: Intralipid poate fi contraindicat in tulburari severe ale metabolismului lipidic ca in insuficienta hepatica severa si soc acut.


Precautii: Eliminarea grasimilor trebuie verificata zilnic la pacientii cu tulburari ale metabolismului lipidic, cum sunt de exemplu pacientii cu insuficienta renala, diabet necompensat, insuficienta hepatica, tulburari metabolice, septicemie. Intralipid trebuie administrat cu precautii la sugarii cu hipertensiune pulmonara cunoscuta sau suspectata si la nou-nascuti cu icter neonatal. Atentie: Pot aparea interferari cu anumite determinari de laborator daca sangele este recoltat inainte de eliminarea grasimilor din sange.


Reactii adverse: In cazuri rare, administrarea initiala a Intralipid a determinat cresterea temperaturii cu frison. In aceste cazuri se intrerupe perfuzia. S-a observat cresterea nivelului transaminazelor, fosfatazei alcaline si bilirubinei la pacientii nutriti intravenos. S-au raportat si cazuri de colestaza.


Conditii de pastrare: A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius. A nu se refrigera. Dupa o perioada de depozitare mai lunga, flaconul de Intralipid trebuie usor rasturnat de doua, trei ori inainte de folosire.


Forma de prezentare: Flacoane de 333 ml Intralipid 30%.

A.P.P.: Producator: Pharmacia & Upjohn

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • FIV

    buna! sunt noua pe site si nu prea stiu bine cum se procedeaza! la sfarsitul anului trecut(2008) am fost diagnosticata cu infertilitate secundara, in decembrie am fost operata laparoscopic la trompe, deoarece mi s-a descoperit hidrosalpinz bilateral. in urma interventiei trompa dreapta a fost...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter