Indometacin, unguent
Informatii prospect Indometacin, unguent
Ce este Indometacin, unguent si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Indometacin Hyperion este indicat in tratamentul starilor inflamatorii si dureroase articulare si periarticulare de natura reumatismala, traumatica (entorse, contuzii, bursite, tendinite, intinderi musculare) sau circulatorii (tromboze venoase etc.).
Doze si mod de administrare
Indometacin Hyperion se aplica local, pe piele de 2 – 3 ori pe zi.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Hipersensibilitate la indometacin, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele medicamentului.
Ultimele 4 luni de sarcina si in perioada de alaptare.
Precautii
Trebuie evitat contactul medicamentului cu ochii.
Deoarece contine p-hidroxibenzoat de metil, poate provoca reactii alergice, chiar intarziate.
Interactiuni medicamentoase
Este necesara prudenta in cazul administrarii medicamentului la pacienti tratati cu anticoagulante.
Atentionari speciale
Se recomanda prudenta la pacientii cu astm bronsic, ulcer gastroduodenal, tulburari de coagulare, insuficienta cardiaca, hepatica sau renala si in prezenta infectiilor locale.
Nu se recomanda administrarea medicamentului in prezenta leziunilor cutanate, pe mucoase, pe arii cutanate intinse si sub pansament ocluziv.
Sarcina si alaptarea
In cursul ultimului trimestru de sarcina, toti inhibitorii sintezei de prostaglandina prezinta un risc de toxicitate cardiopulmonara si de afectare a functiei renale pentru fat iar la sfarsitul sarcinii, de alungire a timpului de sangerare; antiinflamatoarele nesteroidiene trec in laptele matern.
In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, medicamentul poate fi administrat in primele 5 luni de sarcina doar daca este absolut necesar, dupa analiza de catre medic a raportului beneficiu matern/risc potential fetal. Este contraindicata administrarea medicamentului in ultimele 4 luni de sarcina si in perioada de alaptare.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, pacientii trebuie avertizati ca antiinflamatoarele nesteroidiene pot produce reactii adverse nervos-centrale, cu afectarea capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse posibile
Dupa administrare locala, indometacinul poate produce fenomene iritative si reactii alergice (urticarie, eruptii cutanate).
In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, nu poate fi exclusa aparitia reactiilor adverse sistemice specifice antiinflamatoarelor nesteroidiene.
Supradozaj
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj dupa administrare cutanata a indometacinului.
Cum se pastreaza Indometacin, unguent
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Informatii suplimentare
Compozitie
100 g unguent contin indometacin 4 g si excipienti: alcool cetilstearilic-emulgator, 2-octildodecanol, vaselina alba, lanolina anhidra, parafina lichida, p-hidroxibenzoat de metil, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Ambalaj
Cutie cu un tub din Al a 25 g unguent
Cutie cu un tub din Al a 40 g unguent
Producator
S.C. Hyperion S.A.,
sos. Nicolina nr. 169 A, Iasi, Romania
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata
S.C. HYPERION S.A.
soseaua Nicolina, Nr. 169A, Iasi, Romania
Data ultimei verificari a prospectului
Septembrie, 2013
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten
Generalitati Ar putea sa para destul de simplu sa va achizitionati o crema hidratanta, dar cand va veti plimba printre rafturile magazinelor v-ati putea afla in dificultate. Exista creme hidratante pentru ten, corp, lotiuni sau unguente pentru pielea uscata,...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Conjunctivita - cauze, simptome, tratament
Ce este conjunctivita Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor (tesutul subtire situat pe fata posterioara a pleoapelor si pe suprafata globului ocular, cu rol in apararea si mentinerea umeda a ochilor). Cauzele aparitiei conjunctivitei Cauzele...citeste mai mult
-
Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament
Generalitati Abcesele cutanate sunt infectii localizate sub forma unor mici umflaturi pe suprafata tesutului cutanat sau in tesuturile moi de sub piele, aparute sub actiunea unor agenti parazitari sau microbieni. Masa sensibila formata se inroseste si este calda...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Asociere Tavanic cu Indometacin
Buna ziua, am fost diagnosticata cu Boala Inflamatorie Pelvina si doctorul ginecolog mi-a prescris Tavanic (1/zi) si Indometacin (2/zi). Citind prospectul antibiotiului, am vazut ca aceasta asociere poate produce convulsii. Care este procentului acestui risc? In sensul in care, merita luat...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter