Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Imunostimulator bacterian cu candidina ibc-10

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Imunostimulator bacterian cu candidina ibc-10

Ce este Imunostimulator bacterian cu Candida IBC-10 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Stimuleaza specific si nespecific, predilect factorii de aparare antiinfectioasa si antimicotica, la nivelul mucoaselor. Are totodata o actiune de sensibilizanta in alergii cutanate si respiratorii de etiologie bacteriana si fungica.

Infectii cronice bacteriene si micotice, localizate sau generalizate, candidoze ale mucoaselor si manifestari alergice respiratorii si cutanate. Se poate asocia cu antibiotice si antimicotice specifice.

Mod de administrare

Inocularea se face pe partea anterioara a antebratului, strict intradermic, administrand 0,2 ml in patru puncte separate (0,05 ml per punct, distantate la 1-2 cm). Aparitia reactiei locale imediate sau intarziate, de tip papula, cu diametru de 0,5-0,6 mm indica o actiune favorabila in cursul tratamentului. Tratamentul complet cu IBC-10, pentru copii; cat si pentru adulti, consta in 10 administrari, la interval de 3-4 zile. In cazurile rebele se indica repetarea bianuala a curei (toamna si primavara), timp de 2 ani consecutiv.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Boli infectioase acute febrile si cronice evolutive, diabet, hepatita, nefropatii si cardiopatii decompensate.

Reactii adverse posibile

Reactiile secundare postvaccinale sunt rare si individuale. Se pot manifesta local printr-o exacerbare a eritemului si edemului si slabe dureri. Pentru a evita aparitia acestor reactii, se indica testarea printr-o singura inoculare intradermica de 0,05 ml a persoanelor cu sensibilitate alergica.

Informatii suplimentare

Compozitie

IBC-10 este o suspensie omogena in solutie clorurosodica izotonica 0,85% a 9 tulpini bacteriene partial lizate (staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus viridans, Streptococcus haemoliticus, streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris), inactivate prin caldura, combinata cu antigen dezintegrat de Candida albicans. Este livrat in cutii cu 10 fiole de 1 ml, continand 0,3 ml produs.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Meningita bacteriana

    Generalitati Meningita bacteriana este o infectie grava a membranelor care acopera creierul si maduva spinarii, cunoscuta sub numele de meninge. Aceasta afectiune poate avea consecinte severe si poate pune in pericol viata pacientului. In acest articol, vom explora...citeste mai mult

  • Foliculita bacteriana la copil

    Generalitati Foliculita bacteriana este o infectie superficiala sau profunda a foliculilor pilosi ai firelor de par. Acesta afectiune este contagioasa. Poate fi afectat tegumentul din orice regiune a corpului, dar de obicei afecteaza cel mai frecvent zonele expuse ale...citeste mai mult

  • Vaginita bacteriana-generalitati

    Generalitati La nivelul vaginului traiesc in echilibru multe tipuri de bacterii. O crestere excesiva a unei bacterii poate duce la o infectie vaginala, denumita vaginita bacteriana. In trecut, era numita vaginita Haemophilus non-specifica sau vaginita Gardenerella....citeste mai mult

  • Vaginita bacteriana

    Generalitati Vaginita bacteriana determina simptome specifice care sunt diferite de cele ale altor doua tipuri de infectie vaginala frecvente, infectia vaginala si cu trichomonas. Exista posibilitatea de a avea mai mult de un tip de infectie vaginala in acelasi...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Imunostimulator

    Mi s-a recomandat RQ imuno de la Royal Nutrition pentru un copil de 12 ani.Stie cineva ceva despre acest imunostimulator si daca e OK sa fie adm. copiilor?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter