Hibiscrub
Informatii prospect Hibiscrub
Ce este Hibiscrub si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Hibiscrub este un preparat antimicrobian pentru dezinfectia pre-operatorie a mainilor in serviciile de chirurgie, pentru spalarea mainilor in cabinetele si oficiile medicale si pentru dezinfectia pre- si post-operatorie a tegumentelor pacientilor in cazul interventiilor chirurgicale.
Mod de administrare
Dezinfectia pre-operatorie a mainilor: Se umezesc mainile si antebratele, se aplica 5 ml de Hibiscrub si se spala timp de circa un minut, frecandu-se unghiile cu o perie. Se clatesc, se aplica alti 5 ml de Hibiscrub si se continua spalarea timp de alte doua minute, dupa care mainile se clatesc cu apa din abundenta si se usuca.
Spalarea antiseptica a mainilor in cabinete: Se umezesc mainile si antebratele, se aplica 5 ml de Hibiscrub, se spala timp de un minut, apoi se clatesc cu multa apa si se usuca. Antisepsia cutanata pre-operatorie pentru pacienti: Pacientul isi spala intreg corpul intr-o baie sau sub un dus cel putin de doua ori, de obicei cu o zi inainte si chiar in ziua operatiei, dupa cum urmeaza: in preziua operatiei, pacientul se spala cu 25 ml Hibiscrub, incepand cu fata si continuand cu celelalte teritorii, de sus in jos, acordand mare atentie zonelor din jurul nasului, axilelor, ombilicului, zonei inghinale si perineului.
Se clateste pielea si apoi se repeta spalarea in acelasi mod, de aceasta data incluzand si parul capului. La sfarsit, pacientul se clateste cu multa apa si se sterge cu un prosop curat. Aceasta procedura se repeta si in ziua interventiei chirurgicale. Pacientii imobilizati la pat pot fi spalati cu Hibiscrub prin tehnicile standard de baie-in-pat.
Dupa aceasta pregatire, locul operatiei se dezinfecteaza in mod conventional, in momentul in care pacientul se afla in sala de operatie. Antisepsia post-operatorie a pielii pentru pacienti: Pacientul se spala in totalitate, excluzand plaga post-operatorie, intr-o baie sau sub dus, de obicei in a treia zi post-operator, utilizand procedura descrisa mai sus.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Preparatele tip Hibiscrub sunt contraindicate pacientilor care au prezentat in antecedente reactii de hipersensibilitate la clorhexidina. Aceste reactii sunt extrem de rare.
Precautii
Indicat numai pentru uz extern. A se evita contactul cu cortexul, meningele si urechea medie. La pacientii cu leziuni craniene sau medulare ori cu perforatii ale timpanului beneficiul oferit prin dezinfectia pre-operatorie trebuie cantarit in raport cu riscul de contact. Se vor feri ochii. Daca solutia de clorhexidina vine in contact cu globul ocular, acesta trebuie spalat cu apa din abundenta cat mai rapid.
Reactii adverse posibile
Ocazional pot aparea reactii cutanate iritative. S-au raportat si reactii alergice generalizate la clorhexidina, dar acestea au fost extrem de rare.
Supradozare
Ingestia accidentala: Clorhexidina ingerata se absoarbe foarte putin; se trateaza prin lavaj gastric cu lapte, oua crude, gelatina sau solutie diluata de sapun. Se vor institui masuri de sustinere in functie de necesitati.
Informatii suplimentare
Ambalaj
Hibiscrub se prezinta ca o solutie de detergent de culoare rosie, continand 4% w/v clorhexidina gluconat (echivalenta cu 20% v/v solutie clorhexidina gluconat BP).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cancerul de san - importanta screeningului si tratamente inovative
Cancerul de san reprezinta cel mai frecvent cancer in randul femeilor si una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel global. Aproximativ jumatate din cazurile de cancer din randul femeilor pot sa fie explicate de catre factorii de risc. In plus 10% din cazuri...citeste mai mult
-
MedLife continua expansiunea la nivel national si inaugureaza primul spital multidisciplinar din regiunea Oltenia
Spitalul MedLife Craiova se ridica la o suprafata de 3400 mp si implica o investitie de aproape 6 milioane euro. Noua unitate ofera pacientilor din sud vestul tarii un circuit integrat de servicii medicale, acces la o echipa solida de medici buni, precum si la tehnologie...citeste mai mult
-
Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator
Sezonul rece vine cu o serie de provocari pentru sanatatea respiratorie, mai ales pentru persoanele sensibile la alergeni precum acarienii sau mucegaiul. O problema frecventa in aceasta perioada este aerul uscat din locuinte, cauzat de sursele de incalzire artificiala,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter