Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Hexalen, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Hexalen, capsule

Ce este Hexalen si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Singur, in tratamentul paleativ al cancerului ovarian persistent sau recurent dupa terapia de prima linie cu cisplatin sau terapie combinata cu agenti alchilanti.

Mod de administrare

Capsule: Cancer ovarian: 260 mg/m2/zi administrat timp de 14 sau 21 de zile consecutiv intr-un ciclu de 28 de zile. Doza zilnica totala este impartita in 4 doze PO dupa mese si la culcare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Depresie a maduvei osoase sau toxicitate neurologica severa desi medicamentul a fost folosit cu succes la pacientii cu neuropatie la cisplatin preexistenta. Lactatia.

Precautii

Eficacitatea si siguranta medicamentului nu au fost determinate la copii. Doze zilnice mari pot determina instalarea treptata a greturi si varsaturi. Se va administra doar sub supravegherea unui medic cu experienta in terapiile antineoplazice. Datorita posibilitatii de neurotoxicitate indusa dc altretamina efectuati analize neurologice regulate in timpul tratamentului.

Opriti temporar terapia (pentru mai mult de 14 zile) si reincepeti la 200 mg/m2/zi daca oricare din simtomele urmatoare apar: intoleranta GI care nu raspunde la tratamentul simtomatic; WBC < 200/mm3 sau GR < 1000/mm3; Tr < 75000/mm3; neurotoxicitate progresiva. Intrerupeti daca simtomele neurologice nu se stabilizeaza la doze mici.

Observatii pentru pacient – familie: Luati medicamentul dupa sau in timpul mesei sau cu lapte pentru a ameliora starea de greata. Anuntati efectele adverse cum ar fi senzatiile de intepaturi, scaderea sensibilitatii, ameteala, Greturi si varsaturi. Poate fi necesara scaderea sau intreruperea dozelor. Folositi metode contraceptive de bariera; poate determina leziuni fetale.

Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati HLG si testele functionale hepatice. Monitorizati elementele sanguine periferice lunar, inainte de inceperea fiecarui modul terapeutic si in functie de indicatiile clinice. Notati rezultatele examenelor neurologice si monitorizati regulat. Anticipati neurotoxicitatea ca efect secundar al medicamentului. Evaluati starea neurologica inainte de inceperea terapiei si inainte de fiecare modul terapeutic. Administrati piridoxina pentru a contracara efectele neurotoxice.
Interactiuni medicamentoase: Folosirea concomitenta cu inhibitorii MAO poate cauza hipotensiune ortostatica severa mai ales la pacientii peste 60 de ani.

Reactii adverse posibile

Gastro-intestinale: greturi si varsaturi (cel mai frecvent).
Neurologic: neuropatii senzitive periferice, oboseala, anorexie, convulsii.
SNC: tulburari comportamentale, tulburari de constienta, ataxie.
Hematologice: leucopenie, trombocitopenie, anemie.
Diverse: toxicitate hepatica, rash cutanat, prurit, alopecie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter