Hepathrombin 300 ui/g, gel
Informatii prospect Hepathrombin 300 ui/g, gel
Ce este Hepathrombin gel si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Este un medicament care contine heparina naturala sub forma de gel. In compozitia acestui medicament, pe langa heparina, s-au adaugat alantoina si dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbtia heparinei prin piele este foarte rapida si se depune in stratul granulos al epidermei manifestand astfel o actiune exclusiv locala. Alantoina si dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea si regenerarea tisulara. Baza de gel favorizeaza penetrarea componentelor active prin piele.
Hepathrombin gel este indicat ca adjuvant in:
- tromboza venoasa superficiala, tromboflebita, flebita, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gamba;
- leziuni posttraumatice (hematoame, contuzii, luxatii);
- bursita, tenosinovita.
Mod de administrare
Utilizati intotdeauna Hepathrombin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Tratamentul se incepe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului si preventiv se utilizeaza Hepathrombin 300 UI/g.
Gelul se aplica la nivelul ariei cutanate afectate si in jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi si se maseaza usor. In caz de inflamatie a venelor, zona nu se maseaza, ci doar se aplica medicamentul intr-un strat subtire, pe suprafata afectata, apoi se acopera cu pansament ocluziv sau elastic. In caz de ulceratie varicoasa, gelul se aplica pe marginea ulceratiei, sub forma unui inel cu latimea de 4 cm. Gelul se aplica numai pe tegumente fara leziuni.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Hepathrombin
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.
Daca uitati sa utilizati Hepathrombin
Aplicati gelul imediat ce va amintiti. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu utilizati Hepathrombin
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la heparina sodica, alantoina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
- daca aveti ulcer de gamba sangerand.
Precautii
Aveti grija deosebita cand utilizati Hepathrombin
Medicamentul nu se aplica pe rani deschise, incluzand ulcer varicos sangerand si zone suprainfectate. In caz de ulceratii varicoase, gelul se aplica sub forma unui inel, cu latimea de 4 cm.
Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. in cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. in cazul in care gelul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manusi de protectie.
Daca simptomele persista sau se inrautatesc dupa 4-5 zile trebuie sa va adresati medicului. Nu se vor depasi dozele recomandate.
Interactiuni medicamentoase
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate si datorita absorbtiei sistemice scazute a sub-stantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice me-dicament.
Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Hepathrombin nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse posibile
Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo. Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Cum se pastreaza Hepathrombin
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Hepathrombin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Informatii suplimentare
Compozitie
- Substantele active sunt: heparina sodica, alantoina si dexpantenol.
Hepathrombin 300 UI/g, gel
Un gram gel contine heparina sodica 300 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg.
Hepathrombin 500 UI/g, gel
Un gram gel contine heparina sodica 500 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg.
- Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamina, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lamaie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apa purificata.
Ambalaj
Gel transparent incolor, cu miros caracteristic de pin si alcool izopropilic.
Cutie cu un tub din Al a 40 g gel
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Stada Hemofarm S.R.L.
Str. Zugrav Nedelcu nr. 3, Timisoara, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2009
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita?
Generalitati Optiunile de produse pentru curatarea pielii sunt atat de numeroase in prezent, incat poate fi o reala provocare alegerea variantei optime. Cele trei tipuri de produse principale de indepartare a impuritatilor, sapunul de corp lichid, gelul de dus...citeste mai mult
-
Anatomia inimii - camerele inimii si peretele cardiac
Inima Inima este organul care pompeaza sange cu oxigen in intreg corpul. Este de marimea aproximativa a pumnului strans, are greutatea de aproximativ 300 grame si are forma unui con. Inima este localizata in cavitatea toracica in spatele sternului, intre...citeste mai mult
-
Vezica urinara - mit si adevar
Mit: Capacitatea redusa a vezicii urinare indica existenta unor afectiuni Oamenii considera ca scurgerile urinare frecvente apar din cauza capacitatii reduse a vezicii urinare. Capacitatea vezicii urinare este de 300 - 400 ml si aceasta isi mareste capacitatea in...citeste mai mult
-
Aloe vera: beneficii si intrebuintari
Generalitati Aloe vera are reputatia de a fi o planta cu rezultate excelente, utilizata in ameliorarea si prevenirea multor afectiuni. Aloe apartine clasei Asphodelaceae, are o tulpina subtire, iar culoarea frunzelor sale este in general gri sau verde deschis;...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Hepathrombin se poate da pe un deget vanat ?
Buna seara! Mi-am lovit degetul de la picior (al doilea - operat pt halux valvus in 2005; cam deformat de la operatie, in trat pt ciuperca) si s-a invinetit si umflat. Pot da cu unguent Hepathrombin (ind de farmacista) pe degetul de la picior "agatat" in covorul plusat cu unghia deformata?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter