Helpin, compr.
Informatii prospect Helpin, compr.
Brivudinum
Indicatii
Infectii cu virus Herpes simplex tip 1 sau virus Zoster (varicela, zoster) la pacientii cu dureri de origine tumorala sau la cei cu imunitate scazuta. Boli grave ale mucoaselor datorita infectiei cu virus Herpes simplex tip 1 la pacientii cu sindrom imunodeficitar primar si secundar.
Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la brivudin. Se recomanda prudenta in caz de functie renala afectata, sarcina, perioada de alaptare. Utilizare in sarcina si perioada de alaptare: utilizarea in cursul sarcinii se recomanda numai dupa evaluarea raportului beneficiu-risc si numai sub control medical atent. In timpul alaptarii nu se recomanda tratament cu Helpin, deoarece substanta activa trece in lapte.
Reactii adverse
Tulburari digestive (pierderea apetitului, greata, ocazional senzatie de voma, meteorism abdominal). Izolat s-au observat modificari ale unor parametri clinici precum ai tabloului sanguin (scaderea numarului granulocitelor, trombocitelor), ai ficatului (cresterea aminotransferazelor), ai rinichiului (cresterea creatininei totale), sau in cazuri rare, aparitia albuminei si a glucidelor in urina (proteinurie, glicozurie). Aceste modificari ale valorilor de laborator se normalizeaza spontan. Inainte si dupa inceperea tratamentului la 3, 6 si 12 zile se recomanda controlul hemoleucogramei (leucocite, trombocite) ca si al creatininei serice (functia renala).
Interactiuni. administrarea concomitenta cu Helpin si de medicamente inhibitoare ale proliferarii celulelor precum 5-Fluorouracil si Tegafur, conduce la incetinirea eliminarii substantelor active din 5-Fluorouracil si Tegafur, urmata de concentrarea acestora in sange si riscul cresterii toxicitatii acestora.
Compozitie
Comprimate continand brivudin 125 mg.
Actiune
Antiviral activ fata de Herpes simplex tip I si virusul varicelozosterian.
Mod de administrare
Daca nu se recomanda altfel, adultii iau cate 1 comprimat de 4 ori/zi la interval de 6 ore, iar copiii de 3 ori cate 5 mg/kilocorp la interval de 8 ore.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Hidroterapia
Generalitati Hidroterapia este parte a medicinei care implica utilizarea externa a apei, pentru a mentine si restabili starea de sanatate a unei persoane. Hidroterapia include sauna, baile cu abur, baile pentru picioare precum si aplicarea de comprese cu apa...citeste mai mult
-
Tratamentul fracturii cotului
Generalitati Se recomanda consult de specialitate daca se banuieste fractura de cot. Nu exista tratament la domiciliu. Pana la consultul de specialitate va recomandam cateva aspecte importante: - sunati la 911 sau trimiteti pe cineva sa cheme salvarea; - in...citeste mai mult
-
Ceapa - 100% sanatate naturala
Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult
-
Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala de vacanta?
Generalitati Indiferent daca alegem muntele sau marea ca destinatie de vacanta, daca mergem cu cei mici sau nu, insa vrem sa fim sanatosi si sa evitam orice problema medicala este indicat sa avem la noi o trusa medicala de urgenta. Trusa medicala de vacanta trebuie...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter