Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gyne lotrimin, comprimate vaginale

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gyne lotrimin, comprimate vaginale

Indicatii

Gyne-Lotrimin este utilizat pentru a trata candida vaginala.

Contraindicatii

Nu administrati Gyne-Lotrimin daca sunteti alergic la el.

Intrebati medicul sau farmacistul daca puteti sa folositi Gyne-Lotrimin atunci cand aveti:
- febra
- dureri de stomac
- miros deosebit al vaginului
- diabet
- HIV sau SIDA

Gyne-Lotrimin nu se administreaza copiilor mai mici de 12 ani.

Actiune

Gyne-Lotrimin contine ca substanta activa clotrimazol.

Compozitie

Canesten Gyn 3 contine clotrimazol. Acesta este un medicament care apartine grupului de medicamente numit derivati de imidazol, care sunt utilizati pentru tratamentul infectiilor fungice. Clotrimazolul inhiba cresterea si multiplicarea celulelor fungice cum sunt ciupercile, anumite specii de fungi si anumite bacterii.

Precautii

Pacientii nu ar trebui sa foloseasca Gyne-Lotrimin daca sunt alergici la substanta activa.
Acest medicament se utilizeaza exact dupa recomandarea medicului, chiar si in perioada menstruatiei.

Evitati sa purtati articole sintetice care nu permit aerisirea. Optati pentru lenjerie din bumbac si din alte fibre naturale pana cand infectia este eliminata.

Acest medicament nu se administreaza in ochi, nas sau gura.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Canesten Gyn 3 exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Introduceti comprimatul Canesten Gyn 3 in vagin cu ajutorul aplicatorului, cat mai profund posibil, seara la culcare. Introducerea comprimatului vaginal se face in pozitie culcat pe spate, avand picioarele departate si usor indoite.

Comprimatele vaginale Canesten Gyn 3 necesita un mediu umed intravaginal, pentru a se dizolva complet. Altfel, fragmentele nedizolvate pot cadea din vagin. Pentru a preveni nedizolvarea, comprimatele vaginale Canesten Gyn 3 trebuie introduse in vagin cat mai profund posibil, seara la culcare. In situatia in care comprimatul nu s-a dizolvat complet dupa o noapte, trebuie luata in considerare utilizarea cremei vaginale.

Femei adulte, adolescente cu varsta peste 16 ani: doza recomandata este de un comprimat vaginal Canesten Gyn 3 (200 mg clotrimazol), timp de 3 zile consecutive. Daca este necesar, tratamentul poate fi repetat.

Daca simptomele persista pentru mai mult de 7 zile, pacienta s-ar putea sa aiba o afectiune care necesita tratament recomandat de catre medic.

Tratamentul poate fi repetat, daca este necesar, cu toate acestea, infectiile recurente pot indica o afectiune de baza, incluzand diabetul zaharat sau infectia cu HlV. Pacientul trebuie sa solicite consult medical daca simptomele revin in termen de 2 luni.

Daca infectia afecteaza atat vaginul cat si vulva, puteti utiliza concomitent o crema cu clotrimazol.

Nu utilizati comprimatele vaginale Canesten Gyn 3 in timpul perioadei menstruale deoarece acestea pot fi eliminate din vagin odata cu fluxul sanguin. Tratamentul trebuie finalizat inainte de inceperea menstruatiei.

Deoarece Canesten Gyn 3 se administreaza cu aplicator, nu este recomandat pentru utilizare la fetite sau adolescente cu varsta sub 16 ani.

A nu se utiliza tampoane, dusuri intravaginale, spermicide sau alte produse vaginale in timpul utilizarii Canesten Gyn

In timpul administrarii Canesten Gyn se recomanda evitarea contactului sexual, deoarece infectia s-ar putea transmite partenerului, iar eficacitatea si siguranta in administrare a produselor din latex (cum sunt prezervativele, diafragme) poate fi redusa.

In timpul sarcinii tabletele pot fi folosite, dar fara a se utiliza aplicatorul.

Reactii adverse

Adresati-va urgent medicului daca observati:
- urticanie
- probleme respiratorii
- umflaturi ale fetei, buzelor, limbii sau a gatului

Sarcina si alaptarea

Nu s-au efectuat cercetari daca Gyne-Lotrimin este daunator pentru fat.
Spuneti medicului daca sunteti insarcinata sau planuiti sa aveti curand un copil.

Nu folositi Gyne-Lotrimin fata prescriptie medicala in timpul alaptarii.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectiile vaginale micotice

    Generalitati Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Desi creaza disconfort, vaginitele micotice...citeste mai mult

  • Uscaciunea vaginala: cauze si tratament

    Generalitati In timpul menopauzei, productia de estrogen se va incetini si apoi se va opri. Atunci cand se intampla acest lucru au loc o serie de schimbari nedorite in corpul unei femei. Menstrele devin neregulate si apoi se opresc, apar bufeurile, schimbarile bruste...citeste mai mult

  • Tratament candidoza vaginala

    Generalitati O infectie vaginala este un tip de vaginita - inflamatie a vaginului, caracterizata prin iritatie vaginala, mancarime intensa si scurgeri vaginale. O infectie vaginala afecteaza atat vaginul, cat si tesuturile de la deschiderea vaginului (vulva)....citeste mai mult

  • Prevenirea candidozei vaginale

    Generalitati Candidoza vaginala este o infectie comuna cauzata de o supracrestere a fungilor de candida albicans. Acesti fungi exista in mod normal in intestin si intr-un numar mai mic, in vagin. Sunt in mare parte inofensivi, dar simptomele se pot dezvolta in...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Gynease

    Buna ziua in urma unor consultatii si a intarzierii ciclului menstrual panala 56 zile ,mi-a fost recomandat de catre ginecologul meu medicamentul gynease,pe care l-am gasit foarte greu dar as avea o intreare: trebuie sa astept urmatorul ciclu menstrual sau pot incepe tratamentul imediat? si...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter