Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gutron, solutie injectabila 5 mg

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gutron, solutie injectabila 5 mg

Ce este Gutron, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Gutron stimuleaza exclusiv receptorii alfa periferici ai sistemului nervos simpatic. Prin aceasta Gutron imbunatateste tonicitatea vaselor, ducand la o crestere a rezistentei periferice in partea arteriala a circulatiei si previne acumularea de sange in sistemul venos al extremitatilor inferioare, tipica pentru tulburarile reglatorii ortostatice.

Astfel se mentine volumul sanguin circulant si presiunea sangelui la nivel constant si se creste presiunea sanguina prin imbunatatirea tonusului arterial general care, in schimb, elimina deficientele circulatorii incriminate intotdeauna ca factor cauzal ai acuzelor cunoscute in ortostatism (lipsa de vitalitate dimineata, cascatul intens, ameteli etc.). Desi Gutron nu afecteaza inima direct, este posibila o scadere a frecventei cardiace prin mecanism reflex. Gutron nu produce cresterea iritabilitatii sistemului nervos central.

Dereglari si tulburari regulatorii ortostatice, hipotensiune habituala, hipotensiune simptomatica in timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere, labilitate hipotensiva datorita sensibilitatii la modificarile meteorologice si in perioada foehn-ului, dificultati la inceputul activitatii dimineata.

Mod de administrare

Injectii i.m. sau i.v. sau adaugate in perfuzie. Fiole OPC - autocasabile. Nu necesita pilire. Instructiuni pentru folosirea fiolelor OPC (taiate intr-un punct): Pozitionati varful fiolei cu punctul colorat in sus! Coborati solutia din varful fiolei prin lovituri usoare si prin scuturarea acesteia. Pozitionati varful fiolei cu punctul colorat in sus! Rupeti fiola.

Dozare: Adulti si adolescenti peste 12 ani: 1 fiola de 1-2 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipertensiune arteriala, feocromocitom, nefrita acuta, insuficienta renala severa, glaucom cu unghi ingust, hipertrofie de prostata cu acumulare de reziduu urinar, obstacol mecanic in mictiune, hipertiroidism. Atentie speciala in administrarea de Gutron trebuie acordata in cazul unor modificari organice severe cardiace si ale sistemului vascular, aritmii cardiace si insuficienta renala.

Sarcina si alaptarea

Gutron trebuie administrat in timpul sarcinii si alaptarii numai dupa o evaluare facuta cu grija, pentru a evita riscurile nedorite.

Reactii adverse posibile

In cazuri izolate pot aparea: aritmii cardiace, acuze de tip angina si reactii alergice.

Supradozare

Poate duce la piloerectie, in special in regiunea capului si gatului, senzatie de frig si necesitatea de a mictiona in retentia urinara. O scadere reflexa a frecventei cardiace (sub 60 batai pe minut in repaus) se trateaza cu usurinta cu doza obisnuita de atropina.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare fiola de 2 ml contine 5 mg de midodrina hidroclorida in solutie apoasa de propilen glicol.

Ambalaj

Cutii cu 5 fiole a 2 ml, 5 x 5 fiole a 2 ml (pachet multiplu).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cat timp se poate lua rivotril

    am luat rivotril 8 luni o jumatate de pastila pe zi si mia zis medicul sa nu mai iau ca dau dementa e adevarat? pot sa mai iau?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter