Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gumbix - solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gumbix - solutie injectabila

Prospect produs: GUMBIX








Afisare pentru tiparire
GUMBIX
, solutie injectabila


acidum para-aminomethylbenzoicum









Prezentare farmaceutica: Fiole a 5 ml solutie injectabila, continand 50 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 5 fiole. Comprimate continand 100 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 20 si 100 de comprimate.


Actiune terapeutica: Acidul para-aminometilbenzoic este un agent antifibrinolitic cu activitate hemostatica in fibrinoliza primara, secundara si cea indusa medicamentos. Fibrinoliza crescuta poate duce la perturbarea hemostazei si la hemoragie generalizata. Acidul para-aminometilbenzoic isi exercita efectul antifibrinolitic printr-o inhibare competitiva a activatorilor de plasminogen iar la doze mari si printr-o activitate directa antiplasmina.


Indicatii: Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in operatiile pe prostata, plamani, pancreas, creier si, mai mult, in operatiile cu circulatie extracorporeala; pentru tratamentul plagilor extinse si al hemoragiilor traumatice. Urologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in chirurgia prostatei. Obstetrica-ginecologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, a hemoragiei post-partum, hipermenoreei si sangerarilor. Medicina interna: tratamentul hemoragiilor din leucemie si ciroza hepatica, hemoragiilor din metastazele gastrice, pancreatice si prostatice. In hemoragiile cauzate de accidente transfuzionale si in caz de hemofilie. Antidot: Gumbix este utilizat ca antidot in cursul tratamentului cu fibrinolitice.


Mod de administrare: Solutie injectabila: 5 ml solutie injectabila (1 fiola), de una pana la trei ori pe zi, daca este necesar de patru ori (patru fiole) pe zi. Solutia se injecteaza intramuscular sau intravenos, de asemenea sub forma de perfuzie. Comprimate: 1-2 comprimate, de trei ori pe zi. Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu lichid, dupa mese. Durata terapiei este stabilita de catre doctor.


Reactii adverse: Efecte secundare, precum greata, varsaturile, diareea sau ameteala, sunt rare. Pentru solutia injectabila: in cazuri rare, fluctuatii ale tensiunii arteriale, uneori acompaniate de o crestere a frecventei pulsului, in timpul injectarii sau imediat dupa injectare. La locul injectarii pot aparea tromboflebite localizate, dar, dupa experienta actuala, nu se dezvolta complicatii.


Contraindicatii: Gumbix nu trebuie administrat la pacientii cu hemoragie intravitroasa, la cei cu functie renala sever compromisa sau in primul trimestru de sarcina. La pacientii care au tendinta de a dezvolta tromboze, Gumbix trebuie administrat doar dupa o atenta evaluare a raportului risc/beneficiu. Alte contraindicatii: procese tromboembolice si hipercoagulabilitate.

A.P.P.: Producator: Solvay Pharmaceuticals

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter