Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Glutetimid, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Glutetimid, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine 250 mg glutetimid.

Actiune terapeutica
Produs cu actiune sedativa (in doze mici), hipnotic in doze mari (provoaca somn linistit). Are actiune anticolinergica periferica si centrala, are proprietati inductoare enzimatice hepatice.

Indicatii

Insomnii; premedicatie in chirurgie si obstetrica.

Mod de administrare

Oral, 1-2 comprimate la culcare sau in seara dinaintea interventiei chirurgicale, eventual cu o ora inaintea acesteia.

Contraindicatii

Alergie la glutetimida, glaucom cu unghi ingust, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii
Prudenta la batrani si la copii.

Sarcina si alaptare

Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate (din cauza inrudirii chimice cu talidomida) si in perioada de alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini

Se evita administrarea glutetimidului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse
Ocazional vertij la trezire, greata, voma, oscilatii tensionale, eruptii cutanate alergice; foarte rar reactii alergice severe, porfirie, discrazii sanguine (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, leucopenie).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Glutetimida

    Descriere Glutetimida (2-etil-2-fenil-glutarimida) a fost introdusa la mijlocul anilor '50 si a devenit rapid un drog foarte popular in anii '70 si '80 pentru potentialul sau de abuz. Este un amestec racemic care se prezinta sub forma de cristale incolore sau de...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • MEPROBAMAT, comprimate

    As dori sa stiu daca exista un inlocuitor al acestui medicament, care sa nu se elibereze pe baza de reteta. Va multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter