Gastrozepin, comprimate
Informatii prospect Gastrozepin, comprimate
Ce este Gastrozepin si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Gastrozepin este un agent inhibitor specific al secretiei gastrice indicat in terapia ulcerului gastric, duodenal si a gastritei, fiind un agent de blocare gastroselectiv al receptorilor muscarinici ai acetilcolinei care actioneaza direct asupra celulelor din mucoasa gastrica. Actiunea inhibitoare pronuntata asupra secretiei bazale si a celei stimulate a acidului clorhidric si a pepsinogenului duce la o micsorare a activitatii peptice totale. Astfel, durerile se calmeaza si se accelereaza vindecarea ulcerului gastric si a ulcerului duodenal. Administrata in doze terapeutice, Gastrozepin nu prezinta efecte secundare anticolinergice.
Forme cronice si acute ale ulcerului gastric si duodenal, gastrita, stomac iritat hiperacid, afectiuni ale stomacului cauzate de medicamente, sindrom Zollinger-Ellison.
Mod de administrare
Dimineata si seara pe cale orala cate 50 mg cu putin lichid, aproximativ cu 1/2 ora inaintea meselor. Se recomanda ca durata tratamentului sa fie de cel putin 4 saptamani.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Intrucat datorita selectivitatii preparatului nu se observa efecte secundare anticolinergice, nu exista contraindicatii. La administrarea de doze deosebit de ridicate, se recomanda insa o supraveghere corespunzatoare la pacientii cu glaucom si hipertrofie de prostata. Atentie: Cu toate ca nu exista indicatii asupra unei actiuni teratogene pentru Gastrozepin, chiar si in doze ridicate, se recomanda, totusi, ca preparatul sa nu fie folosit in primele trei luni ale sarcinii.
Reactii adverse posibile
In urma tratamentului cu Gastrozepin poate sa creasca uneori pofta de mancare. In doze ridicate, dar mai ales la inceputul tratamentului, poate sa apara, in mod izolat, senzatia de uscaciune a gurii si usoare tulburari de acomodare.
Informatii suplimentare
Ambalaj
Tablete 25 mg de diclorhidrat de pirenzepina/tableta.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter