Gardenal, comprimate
Informatii prospect Gardenal, comprimate
Indicatii
Gardenal este indicat in tratamentul tuturor tipurilor de convulsii, cu exceptia celora cu pierderea temporara a constientei (Petit mal).
Doze si mod de administrare
Adulti: 2-3 mg/kg/zi in doza unica sau fractionat, sub forma de tablete sau picaturi;
Copii: 3 pana la 4 mg/kg/zi in doza unica sau fractionata, numai in picaturi.
Eficacitatea tratamentului si evaluarea ajustarea dozei trebuie facuta dupa 15 zile de tratament. in plus, doza de Gardenal ar trebui sa fie redusa la varstnici, alcoolici si la pacientii cu insuficienta renala si hepatica.
Contraindicatii
Este contraindicat in timpul alaptarii, pacientilor cu hipersensibiliate la fenobarbital, pacientilor cu porfirie, insuficienta respiratorie severa, insuficienta hepatica sau renala grava, la pacientii care utilizeaza saquinavir si ifosfamida, si la pacientii cu antecedente de hipersensibilitate la barbiturice.
De Gardenal este contraindicat cu consumul de alcool, estrogeni si progestine folosit ca contraceptive.
Precautii
Pacientii trebuie avertizati cu privire la acest medicament.
Utilizarea de fenobarbital este asociat cu riscul dependentei psihologice si/sau fizice.
Fenobarbital poate afecta abilitatile mentale si/sau fizice (precum de utilizare a utilajelor sau de conducere a automobilelor).
Evitarea consumului de alcool.
Evitarea consumului mare de cafea sau ceai (cafeina).
Reactii adverse
Efectele secundare ale Gardenal includ somnolenta, dificultati de vorbire, sau pentru trezire, probleme de coordonare si echilibru, ameteli, dureri de cap, leziuni rosiatice la nivelul pielii, sindromul Stevens-Johnson, hepatita, febra, dureri articulare, tulburari de dispozitie, anemie megaloblastica, boli osoase, osteoporoza, greata si varsaturi.
In plus, pe termen lung, tratamentul cu Fenobarbital poate produce dependenta.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter