Frusemide, comprimate
Informatii prospect Frusemide, comprimate
Indicatii:
Frusemide este un diuretic puternic utilizat in tratamentul acumularilor excesive de fluide si/sau umflarea corpului cauzat de: afectiuni ale inimii, ciroza, afectiuni renale cronice si de sindromul nefrotic.
In unele cazuri este administrat singur sau impreuna cu alte medicamente pentru presiunea arteriala (pentru a trata hipertensiunea).
Administrare:
Pentru inceput, doza obisnuita in tratamentul edemei, la adulti este de 20-80 mg (o singura doza).Aceeasi doza se poate adminstra si dupa 6-8 ore.
Dozele se pot mari cu 20-40 mg la fiecare 6-8 ore.
Pentru unii pacienti este necesar 600 mg zilnic.
Pentru copii, doza initiala este 2mg/kg. In acest caz, doza se poate mari cu 1-2 mg/kgla fiecare 6 ore.
Dozale mari de 6mg/kg nu sunt recomandate.
Doza recomandata pentru a trata hipertensiunea este de 40 mg pe zi.
Precautii:
Inainte de a lua acest medicament spuneti medicului daca sunteti alergic, aveti probleme renale, hepatice, guta, lupus, probleme de urinare.
Reactii adverse:
Efecte adverse semnalate: ameteli, dureri de cap sau vedere incetosata
Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se inrautatesc adresati-va imediat medicului.
De asemenea, contactati medicul daca observati: crampe musculare, slabiciune si oboseala neobisnuita, confuzii, ameteli severe, lesin, somnolenta, gura uscata, greata, varsaturi, batai neregulate ale inimii sau scaderea neobisnuita a cantitatii de urina.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter