Flixonasetm, suspensie nazala
Informatii prospect Flixonasetm, suspensie nazala
Forma de prezentare
Susp. nazala 50 µg/doza; ct. x 1 fl. x 120 doze (P-RF)
Indicatii
Crema si unguent: tratament manifestarilor inflamatorii si pruriginoase ale dermatozelor sensibile la corticosteroizi: eczeme inclusiv eczema atopica, infantila si discoida (numulara); prurigo nodular; psoriazis (exclusiv psoriazis eritrodermic); neurodermatoze inclusiv lichenul simplu; lichenul plan; dermatite seboreice; dermatite de contact; lupus eritematos discoid; adjuvant al tratament sistemic cu steroizi in eritrodemia generalizata; reactii dupa intepaturi de insecte. Spray nazal: profilaxia si tratament rinitelor alergice sezoniere, inclusiv febra fanului si al rinitelor perene. Aerosol: tratament profilactic in astmul usor, moderat, sever.
Dozare si mod de administrare
Crema si unguent: se va aplica pe zona afectata un strat subtire de 2 ori/zi. Spray nazal: adulti si copii peste 12 ani: 2 pulverizari in fiecare nara o data/zi, preferabil dimineata, maxim 4 pulverizari in fiecare nara/zi; copii 4-12 ani: o pulverizare in fiecare nara. Aerosol: adulti si copii peste 16 ani: 100 pana la 1000 µg de 2 ori/zi; copii peste 4 ani: 50-100 µg de 2 ori/zi.
Contraindicatii
Hipersensibilitate. Crema si unguent.: acnee rozacee; acnee vulgara; dermatite periorale; infectii virale cutanate primare; prurit perianal si genital.
Atentionari si precautii speciale
Prudenta in sarcina si alaptare. Crema si unguent.: infectiile leziunilor cutanate primare; copii sub 1 an; aplicarea de lunga durata, in doze mari oi pe o suprafata corporala mare; aplicarea pe fata; evitarea contactului cu ochii. Spray nazal: expunerea intensa la alergeni poate necesita un tratament aditional. Aerosol: monitorizare; tehnica de inhalare; tuberculoza activa sau reziduala.
Reactii adverse
Crema si unguent: arsuri locale oi prurit; tulburari trofice cutanate ca: subtieri, striatii, dilatarea vaselor superficiale, hipertricoza si hipopigmentare; infectii secundare; hipercorticism dupa doze mari sau tratament pe suprafete cutanate intinse. Spray nazal: uscaciunea si iritarea mucoasei nazale, gust si miros neplacut, epistaxisuri. Aerosol: Candidoza bucala si laringiana, disfonie, bronhospasm paradoxal.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Rinita alergica si dependenta de spray-ul nazal
Ce este rinita alergica Rinita alergica putem spune ca a devenit o afectiune tot mai des intalnita in randul tinerilor si se caracterizeaza printr-o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale. Aceasta afectiune se dezvolta cand sistemul imun este sensibilizat...citeste mai mult
-
Informatii utile despre biopsia polipilor nazali
Generalitati Biopsia polipilor nazali este o procedura diagnostica recomandata pacientilor cu o astfel de afectiune. Ea consta in recoltarea de tesut din polip cu scopul de a fi analizat microscopic si a se stabili natura acestuia. O astfel de procedura nu este...citeste mai mult
-
Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor
Generalitati Congestia nazala sau nasul infundat si senzatia de presiune de la nivelul sinusurilor pot avea mai multe cauze: raceala, gripa, alergii, probleme ale sinusurilor, etc. Indiferent de factorii declansatori, aceste doua simptome implica multa suferinta....citeste mai mult
-
Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala)
Generalitati Epistaxisul (sangerarea nazala) este un accident obisnuit, mai ales la copii si poate fi tratat foarte simplu. Apare de obicei ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului. Poate apare si in urma unei infectii a...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter