Flaxedil, fiole
Informatii prospect Flaxedil, fiole
Ce este Flaxedil si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Curarizant antidepolarizant; efectul debuteaza in 1-2 minute, este maxim la 3-5 minute de la injectarea intravenoasa si dureaza 20-30 minute.
Ca adjuvant al anesteziei, in interventiile abdomino-pelviene, toracice si pulmonare, atunci cand este necesara completarea relaxarii musculare; pentru impiedicarea spasmelor musculare, in vederea reducerii fracturilor insotite de contractura antalgica importanta sau a examenelor endoscopice; pentru combaterea convulsiilor in tetanos si pentru prevenirea accidentelor consecutive convulsoterapiei.
Mod de administrare
In chirurgie, la adulti 40-80 mg (1-2 ml) intravenos, se poate repeta, dupa nevoie, cate 20-40 mg; la copii 0,5-1 mg/kg corp (uneori sunt necesare 1,5 mg/kg corp). In tetanos, la adulti, 20-40 mg intramuscular.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Miastenie grava, alergie la iod; prudenta si doze mai mici in conditii de hipovolemie, hipokaliemie, in insuficienta renala, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, in prezenta tahicardiei si hipertensiunii arteriale. Unele anestezice generale (eter, halotan, ciclopropan) actioneaza sinergic (se reduce doza de curarizant); se va evita aplicarea de antibiotice aminozidice pe peritoneu la bolnavii curarizati (pot precipita apneea); prudenta sau se evita asocierea cu polimixina, lincomicina, amfotericina, chinidina, furosemid si acid etacrinic (potenteaza actiunea curarizanta).
Reactii adverse posibile
Supradozarea provoaca apnee - nu se foloseste decat avand la dispozitie aparatura pentru asistarea respiratiei si neostigmina (actioneaza ca antidot); poate provoca tahicardie si cresterea presiunii arteriale; rareori hipotensiune arteriala, bronhospasm, eritem cutanat; reactii alergice la iod.
Informatii suplimentare
Ambalaj
Fiole a 2 ml continand galamina trietiliodura 80 mg (cutie cu 10 buc.); flacon multidoze a 10 ml continand galamina trietiliodura 400 mg.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro
Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult
-
Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007
Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult
-
Betablocante adrenergice
Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult
-
Vaccinarea antigripala
Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter