Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fibrinogen uman, flacoane injectabile

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fibrinogen uman, flacoane injectabile

Compozitie
Flacoane continand fibrinogen uman 1 g, sub forma de masa buretoasa pentru prepararea de solutie (cutie cu 2 flacoane fibrinogen si 2 flacoane apa bidistilata apirogena).

Actiune terapeutica
Substituent al fibrinogenului din sange; reface coagulabilitatea normala in sindroamele hemoragice prin deficit de fibrinogen.

Indicatii
intravenos, in stari hemoragice prin hipo- sau afibrinogenemie, sindroame fibrinolitice in cursul complicatiilor sarcinii, dupa traumatisme, arsuri grave, interventii chirurgicale majore (mai ales in domeniul toracic, pancreatic sau uterin), in boli hepatice severe, boli extensive ale maduvei hematopoietice (de exemplu, leucemie mieloida), cancer diseminat (mai ales al vezicii urinare, prostatei si stomacului), unele cazuri de tuberculoza grava, in faza terminala. Local, pentru favorizarea prinderii grefelor cutanate sau mucoase, pentru fixarea suturii nervoase.

Reactii adverse
Poate favoriza tromboza (uneori este necesara protectia cu heparina); exista riscul transmiterii virusului hepatitei. Ca si pentru alte solutii perfuzabile, insuficienta cardiaca, edemul pulmonar si oliguria-anuria reprezinta contraindicatii.

Mod de administrare
In perfuzie intravenoasa lenta, 1-2 ml/minut din solutia continand 1 g fibrinogen la 100 ml; doza utila este de 1-8 (cat este necesar pentru realizarea unui nivelal fibrinogenului circulant mai mare de 0,8 g/l). Solutia se foloseste in prima ora de la dizolvare; este obligatoriu ca perfuzorul sa fie prevazut cu filtru. Local, in solutie 1-2%, asociat cu trombina.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tratamentul muscaturilor umane

    Generalitati Leziunile tegumentare provocate prin contactul direct cu cavitatea bucala si in special cu dintii, fie prin muscaturi intentionate sau accidentale, fie prin lovituri cu pumnul, cotul, reprezinta un tip particular de rani, gravitatea lor fiind adesea...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul muscaturilor umane

    Generalitati Leziunile tegumentare provocate prin contactul direct cu cavitatea bucala si in special cu dintii, fie prin muscaturi intentionate sau accidentale, fie prin lovituri cu pumnul, cotul, reprezinta un tip particular de rani, gravitatea lor fiind adesea...citeste mai mult

  • Virusul Papiloma Uman - generalitati

    Generalitati Virusul Papiloma Uman este un virus comun (frecvent intalnit), care cauzeaza anomalii ale celulelor sau tumori la nivelul pielii. HPV poate determina modificari ale tesuturilor de la nivelul membrelor superioare si inferioare, corzilor vocale, gurii si...citeste mai mult

  • SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)

    Generalitati Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) este un virus care ataca sistemul imun, si ingreuneaza lupta organismului cu infectiile si cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficientei Dobandite (SIDA). Totusi a fi infectat cu virusul HIV nu...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter