Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ferrozinc-c, supliment alimentar cu fier, zinc si vitamina c

Publicat la data de: 20 Septembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ferrozinc-c, supliment alimentar cu fier, zinc si vitamina c

Ce este Ferrozinc-C si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Capsulele Ferrozinc-C contin doua bioelemente esentiale, fier si zinc, alaturi de vitamina C, ca antioxidant natural. Fierul este un constituent esential al hemoglobinei din globulele rosii ale sangelui si al mioglobinei din muschi. zincul este esential in multe procese fiziologice si biologice, intervenind in cresterea normala a oaselor, in mentinerea unei bune imunitati, depozitarea insulinei, maturizarea sexuala, vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor si are un important rol in pastrarea acuitatii gustative. Zincul este, de asemenea, parte integranta in majoritatea enzimelor implicate in metabolizarea glucidelor, proteinelor si a acizilor nucleici.

Includerea vitaminei C in FERROZINC-C, optimizeaza absorbtia fierului si mentine fierul sub forma feroasa absorbabila.
Vitamina C, fiind un puternic antioxidant, inlatura radicalii liberi si previne astfel oxidarea membranelor celulare. Vitamina C este esentiala pentru sinteza colagenului, a matricei oaselor si dintilor si in cresterea rezistentei peretelui vaselor capilare. In plus, vitamina C este implicata in biosinteza hormonilor de tip catecolamine si steroizi, in conversia acidului folic in acid folinic, in metabolizarea microsomala a medicamentelor si in metabolismul tirosinei.

FERROZINC-C, in aceasta formula echilibrata, asigura o suplimentare adecvata cu fier, zinc si vitamina C pentru compensarea nevoilor crescute pentru aceste elemente vitale si pentru eliminarea riscului de deficiente ale acestor elemente in organism.
Prin cele trei componente ale sale, FERROZINC-C este benefic in perioada de crestere, la copiii prescolari si scolari, inclusiv adolescenti dar poate fi utilizat si la adulti si varstnici, inclusiv in perioada sarcinii si lactatiei. Ferrozinc C vine astfel in intampinarea nevoilor crescute de fier, zinc si vitamina C care apar la copii aflati in crestere, la persoanele aflate in convalescenta sau in conditii de stres fizic si mental.

Mod de administrare

Adulti si copii: 1 capsula Ferrozinc-C de 3 ori pe zi, dupa mese, sau conform recomandarii medicului.

Atentionari si precautii

Atentionari

Acest supliment alimentar nu inlocuieste un regim alimentar variat si echilibrat. A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se lasa la indemana copiilor mici. A nu se consuma dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Informatii suplimentare

Compozitie

O capsula de Ferrozinc-C avand un continut net in greutate de 180 mg contine: 16,333 mg sulfat feros, 24 mg vitamina C (acid ascorbic), 15 mg sulfat monohidrat de zinc si excipienti: ulei rafinat de soia, ulei hidrogenat de soia, lecitina, ceara de albine si etilvanilina. Invelisul capsulei: gelatina, glicerol 85%, sorbitol, propil hidroxibenzoat de sodiu, colorant rosu din Dactylopius coccus (Cochineal red), oxid negru de fier, etil hidroxibenzoat de sodiu, dioxid de titan.

Component

3 capsule Ferrozinc-C

% din DZR fiziologica la adult*

Fier

18 mg Fier (din 49 mg sulfat feros)

100%

Zinc

16,4 mg Zinc (din 45 mg sulfat de zinc)

109,3 %

Vitamina C

72mg

120%

*) Dozele fiziologice zilnice pt. copii se vor recomanda de medicul de familie sau de medicul pediatru.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere continand cate 12 capsule moi.

Fabricant

PHARCO Pharmaceuticals, Alexandria, Egipt
Importat de : Pharco Impex 93 SRL, Str. Coriolan Marcius 23, sector 5, Bucuresti, Romania. Tel. 021-311.32.19, fax 021-311.32.58

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter