Fascorem conti 1/5, comprimate filmate
Informatii prospect Fascorem conti 1/5, comprimate filmate
Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu 1 mg estradiol + 5 mg didrogesteron; ct. x 1 blist. x 28 cpr.
Indicatii:
Terapie de substitutie hormonala la femei cu tulburari datorate menopauzei naturale sau induse chirurgical. Profilaxia osteoporozei post-menopauza la femei cu uter intact care prezinta risc de fracturi.
Dozare si mod de administrare:
1 cpr./zi, med. se adm. fara intrerupere. Se administreaza la pacientele care au avut ultima menstruatie cu mai mult de 12 luni in urma, iar in cazul menopauzei induse chirurgical, administrarea se face imediat dupa interventia chirurgicala.
Contraindicatii:
Carcinom mamar cunoscut/suspectat, carcinom endometrial sau alte neoplazii hormono-dependente. Boala hepatica acuta sau cronica. Antecedente de boala hepatica la care testele functionale hepatice nu s-au normalizat. Sangerari vaginale nediagnosticate. Antecedente de tromboembolism venos recurent sau boala trombofilica netratata cu anticoagulante. Hipersensibilitate la unul din componentii produsului.
Atentionari:
Inainte de initierea tratamentului de substitutie hormonala se vor efectua: examen fizic, cu palparea sanilor si a abdomenului, examen ginecologic. Este necesara cunoasterea antecedentelor personale patologice si a celor heredocolaterale, cu referire speciala la HTA. Pacientele care au fost tratate anterior numai cu estrogeni trebuie investigate cu deosebita atentie pentru depistarea posibilei hiperstimulari endometriale inainte de inceperea tratamentului. Se recomanda efectuarea mamogramei la intervale regulate (1-2 ani). Sangerarile initiale dupa inceperea tratamentului sau anomaliile depistate la examenul ginecologic sunt argumente pentru evaluarea starii endometrului. Se va lua in considerare intreruperea tratamentului in caz de traumatism, o boala sau urgenta chirurgicala cu risc de tromboza. Precautie la pacientele cu istoric de tromboza venoasa profunda, afectiuni tromboembolice sau accidente vasculare cerebrale. Pacientele cu epilepsie, migrena, IC, HTA, porfirie, hemoglobinopatii sau otoscleroza trebuie monitorizate in timpul trat. O atentie deosebita se va acorda pacientelor cu leiomiom uterin sau cu endometrioza, deoarece estrogenii pot fi factori agravanti. Precautii la asocirea cu barbiturice, fenitoina, rifampicina, carbamazepina, felbamat, topiramat.
Reactii adverse:
Greata, cefalee, coree sau edeme, de obicei trecatoare. Sangerari de privatie, pete, dismenoree, sindrom de tip premenstrual, accentuarea fibromatozei uterine, candidoza vaginala. Uneori reactii cutanate (cloasma sau melasma).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori
Generaliatati Mesele pline de bunatati, mancarea bogata in grasimi, vremea rece, alcoolul, dar si sedentarismul sunt principalele cauze ale dereglajelor organismului, care duc la aparitia diverselor afectiuni. Medicul specialist in Chirurgie Generala si...citeste mai mult
-
Sfaturi de care trebuie sa tineti cont in timpul unei diete
Generalitati Atunci cand kilogramele in plus va deranjeaza, iar stima de sine este scazuta, ideea unei diete care sa va ajute sa va mandriti cu imaginea pe care o vedeti in oglinda este ideala. Daca vreti sa slabiti corect, fara a va imbolnavi este esential sa va...citeste mai mult
-
Reguli de care sa tii cont cand te speli pe dinti
Generalitati Dantura reprezinta cea mai de pret carte de vizita, asa ca este de datoria noastra sa ne asiguram ca dintii nostri sa fie mereu in cea mai buna stare. Un periaj dentar corect ne poate scapa de multe probleme stomatologice, insa din pacate, numarul...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter