Ewofex
Informatii prospect Ewofex
Ce este Ewofex si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Clorhidratul de fexofenadina, substanta activa a medicamentului dumneavoastra, apartine grupului de medicamente cunoscute sub denumirea de antihistaminice.
Ewofex 120 mg comprimate filmate este indicat pentru ameliorarea unor simptome cum sunt stranutul, eliminarea secretiilor nazale mucoase, mancarimea nasului, si/sau la nivelul ochilor, lacrimare si inrosirea ochilor, acestea aparand de obicei in legatura cu guturaiul (rinita alergica).
Ewofex 180 mg comprimate filmate este indicat pentru ameliorarea simptomelor cum sunt roseata trecatoare, edemul si mancarimea acestea aparand in legatura cu o afectiune alergica a pielii, denumita urticarie cronica idiopatica (UCI).
Mod de administrare
Luati intotdeauna Ewofex exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Ewofex 120 mg comprimate filmate: Pentru ameliorarea simptomelor de guturai (rinita alergica): Doza uzuala este de un comprimat filmat o data pe zi pentru adulti si pentru copii cu varsta peste 12 ani.
Ewofex 180 mg comprimate filmate: Pentru ameliorarea simptomelor de urticarie cronica idiopatica (afectiune alergica a pielii).
Doza uzuala este de un comprimat filmat o data pe zi pentru adulti si pentru copii cu varsta peste 12 ani.
Luati comprimatele cu apa.
Daca considerati ca efectele Ewofex sunt prea puternice sau prea slabe, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca luati mai mult decat trebuie din Ewofex
Contactati medicul dumneavoastra, un serviciu de urgenta sau farmacistul, daca ati luat mai mult Ewofex decat este mentionat in acest prospect sau mai mult decat v-a prescris medicul dumneavoastra. Simptomele de supradozaj includ ameteala, senzatie de somnolenta, senzatie de oboseala si uscaciunea gurii.
Daca uitati sa luati Ewofex
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti, cu exceptia situatiei in care este aproape de momentul administrarii urmatoarei doze. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu luati Ewofex:
-daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de fexofenadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Ewofex. Acest medicament nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani.
Precautii
Aveti grija deosebita cand utilizati Ewofex:
- daca sunteti in varsta.
- daca aveti afectiuni renale sau hepatice.
Solicitati sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.
Interactiuni medicamentoase
In cazul in care luati un medicament care contine aluminiu sau magneziu, impotriva unei afectiuni a stomacului, se recomanda sa lasati aproximativ 2 ore intre momentul in care ati luat medicamentul dumneavoastra si Ewofex. Medicamentul poate sa scada cantitatea de substanta activa absorbita si actiunea Ewofex ar putea fi afectata.
Daca luati fexofenadina impreuna cu eritromicina sau ketoconazol sau cu o singura doza din asocierea ritonavir-lopinavir, nivelul de fexofenadina din plasma ar putea sa creasca, fiind posibil sa se intensifice si reactiile adverse.
Teste alergologice: daca urmati sa fiti testati alergologic (teste cutanate alergologice), tratamentul cu Ewofex trebuie intrerupt cu 3 zile inaintea testarii.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra. sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Folosirea Ewofex cu alimente si bauturi
Ewofex trebuie luat cu apa.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Sarcina
Luati Ewofex in timpul sarcinii numai daca medicul dumneavoastra considera ca este strict necesar.
Alaptarea
Nu este recomandat sa luati Ewofex in timpul alaparii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Ewofex sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, pot exista rare exceptii, astfel incat va rugam sa va asigurati ca sunteti pe deplin alert inainte de a conduce vehicule si a de a efectua operatiuni care necesita o atentie sporita.
Reactii adverse posibile ale Ewofex
Ca toate medicamentele, Ewofex poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse descrise mai jos au fost observate la pacienti care au luat fexofenadina si sunt descrise ca fiind frecvente, mai putin frecvente sau rare.
Frecvente (observate la mai mult de 1 din 10 dar la mai putin de 1 din 100 pacienti): dureri de cap, somnolenta, greata, uscaciunea gurii sau ameteala.
Mai putin frecvente (observate la la mai mult de 1 din 100 dar la mai putin de 1 din 1000 dintre pacienti): senzatie de oboseala
Alte reactii adverse includ:
Diaree, dificultate de a adormi, nervozitate, tulburari ale somnului, cosmaruri, reactii alergice ale pielii cum ar fi eczema, urticarie si mancarime, umflaturi neasteptate (edem), senzatie de apasare in piept, senzatie de sufocare si roseata. De asemenea, bataile inimii pot fi accelerate sau neregulate.
Cereti sfatul medicului daca apar simptome de reactii anafilactice (de exemplu umflaturi sau dificultati in respiratie) sau apar reactii adverse grave pe piele.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Cum se pastreaza Ewofex
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Ewofex dupa data de expirare, inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Informatii suplimentare
Compozitie
Substanta activa este clorhidratul de fexofenadina.
Fiecare comprimat filmat de Ewofex 120 mg contine 120 mg de clorhidrat de fexofenadina echivalent la 112 mg fexofenadina.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, amidon de porumb, povidona, stearat de magneziu. Filmul comprimatelor contine: hipromeloza (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 4000, oxid galben de fer (E 172) si oxid rosu de fer (E 172).
Fiecare comprimat filmat de Ewofex 180 mg contine 180 mg de clorhidrat de fexofenadina echivalent la 168 mg fexofenadina.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, amidon de porumb, povidona, stearat de magneziu. Filmul comprimatelor contine: hipromeloza (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 4000, oxid galben de fer (E 172).
Ambalaj
Comprimatele filmate de Ewofex 120 mg sunt de culoarea piersicii, alungite, plane pe ambele fete.
Comprimatele filmate de Ewofex 180 mg sunt de culoare galbena, alungite, plane pe o fata si cu o linie mediana de divizare, pe cealalta fata.
Ewofex este disponibil in ambalaje de 2, 7, 10, 15, 20, 30, 50, 100 sau 200 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Ewopharma International, s.r.o., Bratislava, Republica Slovacia
Fabricantul
Chanelle Medical, Loughrea, Co. Galway, Irlanda
Acest prospect a fost aprobat in: Aprilie 2012
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator
Sezonul rece vine cu o serie de provocari pentru sanatatea respiratorie, mai ales pentru persoanele sensibile la alergeni precum acarienii sau mucegaiul. O problema frecventa in aceasta perioada este aerul uscat din locuinte, cauzat de sursele de incalzire artificiala,...citeste mai mult
-
Nodulii tiroidieni: cauze, diagnostic si tratament detaliat
Nodulii tiroidieni sunt formatiuni anormale care apar in glanda tiroida, o structura mica situata la baza gatului, responsabila de producerea hormonilor tiroidieni. Acesti hormoni regleaza metabolismul, temperatura corporala, ritmul cardiac si multe alte functii esentiale...citeste mai mult
-
Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci
Grupul MedLife anunta o premiera medicala nationala, prin realizarea primei interventii din Romania de mastectomie bilaterala asistata robotic, efectuata cu succes la Spitalul MedLife Polisano Sibiu. Procedura inovatoare deschide noi perspective in chirurgia mamara din...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Va rog ajutati-ma!!
am 48 de ani si de vreo 2 ani ma confrunt cu o alergie pe tot corpul inclusiv in cap si mii s-a spus dupa 2 internari si mai multe ambulatorii unde am urmat tratemente cu metrol , predninson si ewofex , niciodata nu au disparut total iar dupa o perioada de timp cand cred eu ca se obisnuieste...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter