Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Espumisan, emulsie orala

Publicat la data de: 03 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Espumisan, emulsie orala

Ce este ESPUMISAN 100 mg/ml picaturi orale, emulsie si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie trateaza simptomele balonarii (acumulare excesiva de gaze) si este indicat pentru toate grupele de varsta. Actioneaza prin dezintegrarea bulelor de gaz din bolul alimentar si din mucusul din tractul digestiv. Gazele eliberate in cursul acestui proces pot fi absorbite (preluate) prin peretele intestinal sau eliminate prin miscarile intestinale.

Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie este utilizat:

- pentru a trata simptomele gastro-intestinale cu acumulare de gaze (meteorism), balonare sau

- formarea excesiva de gaze in intestin dupa operatii;

- pentru pregatirea in vederea examinarii cu scop diagnostic la nivelul abdomenului (de exemplu, in radiografie si sonografie, examinare endoscopica; ca un adjuvant al suspensiilor cu substante de contrast).

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Sunt doua moduri de a masura doza de Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie: in functie de cat de mare este doza, masurarea acesteia se poate face cu:

- dispozitivul de picurare atasat,

- o masura dozatoare gradata in mililitri (ml).

Doze
Doza recomandata este:

Pentru tratarea simptomelor gastro-intestinale provocate de gaze
Sugari 5 - 10 picaturi la fiecare biberon sau in lingurita inainte de fiecare alaptare
1 - 6 ani 10 picaturi de 3 - 5 ori pe zi
6 - 14 ani 10 – 20 picaturi de 3 - 5 ori pe zi
Adolescenti si adulti 20 picaturi de 3 - 5 ori pe zi

Doza in ml (masura dozatoare)
Pentru pregatirea procedurilor de diagnostic
1 ml de 3 ori pe zi, dupa mese, in ziua anterioara examinarii si 1 ml in dimineata din ziua examinarii

Ca adjuvant al suspensiilor cu substante de contrast
2 - 4 ml la 1 litru substanta de contrast pentru o investigatie cu contrast dublu

Pentru pregatirea investigatiilor la nivelul stomacului si intestinului subtire (endoscopie)
2 - 3 ml inainte de endoscopie

Daca este necesar, se introduc prin canalul endoscopului cativa mililitri de emulsie in plus in timpul examinarii, pentru a elimina interferenta determinata de bulele de spuma.

Este, de asemenea, posibila administrarea Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie dupa o interventie chirurgicala.

Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie

- se administreaza in timpul mesei, dupa masa sau, daca este necesar si seara, inainte de culcare.

- trebuie utilizat atat timp cat persista simptomele.

- poate fi utilizat o perioada mai lunga de timp numai la recomandarea medicului. Va rugam sa consultati si punctul "Atentionari si precautii"

Agitati bine inainte de utilizare!
Utilizarea dispozitivului de picurare (10 - 25 picaturi): Flaconul trebuie tinut vertical cu dispozitivul de picurare indreptat in jos. 25 picaturi sunt echivalentul a 1 ml emulsie (echivalent cu simeticona 100 mg).

Utilizarea masurii dozatoare: Ca un dispozitiv de masura, este atasata o masura dozatoare gradata in mililitri la capacul cu filet al flacoanelor de 30 ml si 50 ml. Daca este necesar (de exemplu, la doze de 25 picaturi sau mai mult) acest dispozitiv poate fi scos si utilizat in locul dispozitivului de picurare pentru masurarea dozei.

Daca utilizati mai mult Espumisan
Administrarea unei cantitati prea mari din Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie nu determina un efect negativ. Chiar si cantitati mari de Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie sunt bine tolerate fara a provoca probleme. Substanta activa din Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o actiune de natura fizica. Simeticona nu este absorbita si nu este modificata chimic sau enzimatic in timpul trecerii prin intestin.

Daca uitati sa utilizati Espumisan: puteti sa utilizati doza uitata oricand.

Daca incetati sa utilizati Espumisan: pot reveni simptomele.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest mediament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie: daca sunteti alergic la substanta activa, simeticona sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament. Va rugam sa tineti cont cand administrati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie altor persoane, ca acest lucru este valabil si pentru ele.

Inainte sa utilizati Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In afectiuni ale stomacului recent aparute si/sau persistente trebuie sa va adresati unui medic. Acesta va investiga daca exista o afectiune care sa necesite un alt tratament.

Copii si adolescenti
In mod deosebit, daca se administreaza la sugari sau copii trebuie sa va adresati medicului.

Precautii

Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie contine sorbitol
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Deoarece nu exista date cu privire la sarcina, utilizarea Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie in timpul sarcinii si al alaptarii nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precautii deosebite.

Reactii adverse posibile

Pana in prezent nu au fost observate reactii adverse asociate cu Espumisan 100 mg/ml picaturi orale, emulsie.

Daca manifestati orice reactii adverse, inclusiv reactii nementionate in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Espumisan

A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. Din cauza pericolului de a fi inghitita, masura dozatoare trebuie tinuta departe de copii.

Espumisan poate fi utilizat in 6 luni de la prima deschidere a flaconului. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si eticheta dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu aruncati medicamentul pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: simeticona. Un mililitru de emulsie orala contine simeticona 100 mg.

Celelalte componente sunt: stearat de macrogol 40 tip I, monostearat de glicerol 40-55, acid sorbic, hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului, acesulfam de potasiu, clorura de sodiu, sorbitol lichid (necristalizat)(E 420), carbomer, citrat de sodiu, aroma de banana, apa purificata.

Ambalaj

Espumisan 100 mg/ml, picaturi orale, emulsie este o emulsie de culoare alb laptoasa, usor vascoasa, intr-un flacon din sticla, de culoare bruna, a 30 ml sau 50 ml, prevazut cu dispozitiv de picurare, capac cu filet si avand atasata o masura dozatoare.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Fabricant

Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Glienicker Weg 125
D-12489 Berlin
Germania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Implicatiile fumatului in igiena orala

    In ultimii ani exista o preocupare din ce in ce mai mare privind efectele nocive ale fumatului, in conditiile unei cresteri a frecventei fumatorilor in cadrul populatiei active.Numeroase studii au relevat legatura dintre diverse afectiuni ale cavitatii bucale si fumat,...citeste mai mult

  • Informatii despre sanatatea orala

    Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult

  • Candidoza orala si aftele

    Generalitati Candidoza orala si aftele sunt o infectie a cavitatii orale cauzate de microorganismul fungic numit candida albicans. Desi frecvent intalnite aftele nu sunt o afectiune grava ln cazul adultilor si copiilor sanatosi. Cu toate acesta, prezenta...citeste mai mult

  • Igiena orala

    Generalitati Igiena orala implica spalatul pe dinti si folosirea atei dentare cu regularitate, vizite la medicul stomatolog pentru controale de rutina, curatarea dintilor si o alimentatie optima pentru sanatatea cavitatii bucale. O astfel de alimentatie include...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • TRATAMENT COLICI

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de colici.Am un baietel de 7 saptamani si nu stiu ce sa-i mai dau.I-am dat Infacol, Espumisan, ceai baby drink, baby calm dar in zadar.Toata noaptea geme de durere si plange dar si ziua nu doar noaptea. Asa se manifesta acesti colici? Va multumesc frumos!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter