Espumisan, capsule
Informatii prospect Espumisan, capsule
Ce este Espumisan si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusa de acumularea excesiva de gaze in intestin, de exemplu, flatulenta; pregatirea unor explorari abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia.
Simptomatologia determinata de acumularea de gaze in tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburarilor functionale de la acest nivel, manifestandu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructatie, miscari peristaltice intestinale si flatulenta.
Mod de administrare
Tulburari gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze in intestin
Adulti si adolescenti: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Se recomanda administrarea Espumisan in timpul mesei, dupa masa sau inainte de culcare.
Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca dupa 7 zile de tratament, tulburarile gastro-intestinale persista sau apar alte tulburari, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.
Daca este necesar, Espumisan poate fi administrat o perioada lunga de timp.
Pregatirea pentru examinari cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului
Doza uzuala este de 240 mg simeticona, de 3 ori pe zi, in ziua anterioara examinarii si 80 mg simeticona in dimineata zilei in care se face examinarea.
Daca aveti impresia ca efectul Espumisan este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca ati luat mai mult Espumisan decat trebuie
Nu sunt anticipate efecte negative in cazul unui supradozaj. Chiar si cantitati mari de Espumisan sunt tolerate fara probleme.
Substanta activa a Espumisan, simeticona, dezintegreaza spuma din stomac si intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbita in sange.
Daca ati uitat sa luati Espumisan
Puteti lua doza uitata in orice moment.
Daca incetati sa luati Espumisan
Simptomele pot aparea din nou dupa intreruperea utilizarii Espumisan.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu luati Espumisan daca sunteti alergic la:
- substanta activa simeticona
- agentul colorant galben amurg FCF (E 110)
- conservantul parahidroxibenzoat de metil (E218) sau
- oricare dintre celelalte componente ale Espumisan.
Precautii
Aveti grija deosebita cand luati Espumisan
Simptomele datorate gazelor pot de asemenea sa fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include:
- o senzatie de presiune si plenitudine
- eructatii
- chiorait intestinal
- balonare.
Daca se produc si/sau persista aceste simptome, trebuie sa va prezentati la medic. Acesta va investiga daca exista o alta boala care necesita tratament adecvat.
Interactiuni medicamentoase
Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu sunt anticipate efecte negative daca se ia Espumisan in timpul sarcinii si al alaptarii deoarece substanta activa simeticona nu este absorbita din stomac si intestine in sange. Totusi, nu exista date clinice pentru utilizarea Espumisan la femeile gravide.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt necesare precautii speciale.
Reactii adverse posibile
Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de utilizarea Espumisan.
Espumisan contine agentul colorant galben amurg FCF (E 110), care poate provoca reactii alergice. Espumisan contine conservantul parahidroxibenzoat de metil (E 218), care poate cauza reactii alergice, inclusiv reactii intarziate.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Cum se pastreaza Espumisan
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu luati Espumisan dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Informatii suplimentare
Compozitie
Substanta activa este simeticona.
Fiecare capsula moale de Espumisan contine 40 mg de simeticona.
Celelalte componente sunt parahidroxibenzoat de metil (E 218), gelatina, glicerol (85%), galben de chinolina (E 104), galben amurg FCF (E 110).
Ambalaj
Espumisan este sub forma de capsule gelatinoase moi, aproape sferice, de culoare galbena, cu diametrul nominal de 5 mm, prezentand linie de imbinare si suprafata neteda. Continutul capsulei este un fluid vascos incolor si poate prezenta o usoara opalescenta.
Cutie cu un blister din PVC / Al a 25 capsule moi
Cutie cu 2 blistere din PVC / Al a cate 25 capsule moi
Cutie cu 4 blistere din PVC / Al a cate 25 capsule moi
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Fabricantul
BERLIN-CHEMIE AG
Glienicker Weg 125
D-12489 Berlin, Germania
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2011
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
TRATAMENT COLICI
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de colici.Am un baietel de 7 saptamani si nu stiu ce sa-i mai dau.I-am dat Infacol, Espumisan, ceai baby drink, baby calm dar in zadar.Toata noaptea geme de durere si plange dar si ziua nu doar noaptea. Asa se manifesta acesti colici? Va multumesc frumos!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter