Erythrocin, granule suspensie
Informatii prospect Erythrocin, granule suspensie
Indicatii:
Erythrocin este utilizat pentru a trata numeroase tipuri de infectii cauzate de bacterii.
Contraindicatii:
Erythrocin nu se va utiliza la pacientii alergici la substanta activa sau la oricare dintre ingredientele prezentate in prospect.
Pacientii cu boli hepatice sau cu miastenia gravis, trebuie sa informeze medicul.
Administrare:
Luati Erythrocin exact cum v-a recomandat medicul.
Atentionari:
Erythrocin nu trateaza si infectiile virale (raceala obisnuita sau gripa).
Evitati expunerea la soare, deoarece substanta activa a medicamentului Erythrocin (eritromicina) poate provoca arsuri mult mai repede.
Antibioticele pot cauza diaree, ceea ce poate fi semnul unei noi infectii. Daca observati ca aveti diaree apoasa sau cu sange, opriti tratamentul si contactati imediat medicul.
Nu luati medicamente anti-diaree fara recomandarea medicului.
Reactii adverse:
Mergeti urgent la medic daca aveti unul dintre aceste semne ale reactiilor alergice: urticarie, dificultati de respiratie, umflaturi ale fetei, buzelor, limbii sau a gatului.
De asemenea, adresati-va medicului daca aveti oricare dintre aceste efecte adverse:
- ameteli severe, lesin, batai rapide sau puternice ale inimii
- greata, dureri de stomac, manancari ale pielii, pierderea poftei de mancare, urina si/sau scaune de culoare intunecata, ingalbenirea pielii sau a ochilor)
- diaree apoasa sau cu sange
- mancarimi vaginale
- mancarimi moderate ale pielii sau eruptii cutanate
Sarcina si alaptarea:
Nu luati Erythrocin daca sunteti insarcinata sau daca alaptati.
Eritromicina trece in laptele matern.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Trahomul – conjunctivita granuloasa
Generalitati Trachomul reprezinta o infectie bacteriana cu localizare oculara determinata de Chlamydia trachomatis. Trachomul este o keratoconjunctivita cronica si una din cele mai importante cauze de morbiditate oculara. Boala se transmite in principal intre copii si...citeste mai mult
-
Cele mai toxice spatii din interiorul casei
Generalitati Ne place sa credem ca locul in care locuim este curat, dar putem avea surpriza sa aflam ca in casa noastra exista si locuri considerate a fi toxice. Majoritatea persoanelor folosesc dezinfectante, inalbitoare si alte tipuri diferite de produse...citeste mai mult
-
Aftele si sanatatea dentara
Generalitati Aftele sunt mici ulceratii, superficiale si dureroase, care apar la nivelul cavitatii bucale din cauza carora mancatul si vorbitul se desfasoara cu dificultate. Exista doua tipuri de afte: • Afte simple - pot sa apara de trei-patru ori pe an...citeste mai mult
-
Cum sa ne protejam de alergiile toamnei?
Generalitati Desi florile nu mai infloresc, iar iarba nu mai poate face “ravagii”, desi aerul a devenit rece, iar praful verii este spalat de ploile de toamna, persoanele care se confrunta cu alergii sezoniere nu pot spune ca au scapat de pericole nici in...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter