Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Epophar, solutie injectabila

Publicat la data de: 23 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Epophar, solutie injectabila

Ce este Epophar si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Anemie asociata cu IR cronica (anemie renala) la pacienti dializati; anemie renala simptomatica la pacienti care nu sunt inca supusi dializei; prevenirea anemiei datorata prematuritatii la nou-nascuti; prevenirea si trat. anemiei la pacienti adulti cu tumori solide si tratati cu chimioterapice pe baza de platina; cresterea disponibilului de sange autolog la pacienti planificati pentru interventii chirurgicale care presupun transfuzii (program de predonare).

Mod de administrare

Tratamentul pacientilor anemici cu IR cronica Doza initiala este de 3 x 20 UI/kg si saptamana, injectabil sc. sau 3 x 40 UI/kg si sapt. injectabil intravenos, crescut la 80 UI/kg - de 3 ori/saptamana , daca sunt necesare cresteri ulterioare, acestea vor consta in 20 UI/ kg de 3 ori/saptamana la intervale lunare. Pentru a mentine o valoare a hematocritului intre 30 si 35%, doza este initial redusa la jumatate din cea adm. anterior. Prevenirea anemiei la prematuri: 3 x 250 UI/kg si saptamana. Tratamentul trebuie sa dureze 6 sapt. Tratamentul pacientilor cu tumori solide: 450 UI/kg si saptamana. Tratamentul destinat cresterii cantitatii de sange autolog: Doza trebuie determinata de catre echipa de chirurgi, individual pentru fiecare pacient, in functie de cantitatea necesara de sange predonat si de rezerva endogena de celule rosii.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

HTA greu controlabila, hipersensibilitate la epoetina beta, infarct miocardic sau ictus, angina pectorala instabila, risc de tromboza venoasa profunda.

Precautii

Prudenta in anemie refractara cu exces de blasti in transformare, epilepsie, trombocitoza, IH cronica, deficit de acid folic si vitamina b12, supraincarcare marcata cu aluminiu. Monitorizarea potasemiei si trombocitelor.

Reactii adverse posibile

HTA cu simptome de tip encefalopatie, crestere moderata, dependenta de doza, a numarului trombocitelor, tromboze ale shuntului, scadere a valorilor feritinei serice, simultan cu cresterea valorii hematocritului; rar pot sa apara reactii cutanate precum rash, prurit, urticarie sau reactii la locul de injectare. in cazuri izolate s-au observat reactii anafilactde, simptome de tip gripal precum febra, frisoane, cefalee, dureri la nivelul membrelor /sau osoase, stare de rau.

Supradozaj

Intervalul terapeutic al epoetinei alfa este foarte larg. Supradozajul epoetinei alfa poate determina efecte
care sunt extensii ale efectelor farmacologice ale hormonului. Daca apar nivele excesiv de mari ale
hemoglobinei poate fi efectuata flebotomia. Daca este necesar, poate fi instituit tratament de sustinere.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie injectabila epoetina alfa 2.000 U.I./1 ml, 4.000 U.I./1 ml; ct. x 10 seringi.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Gulf Pharmaceutical Industries (Julphar)
P.O. Box 997, Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite

Data ultimei verificari a prospectului - Iulie 2006

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter