Enerbol, drajeuri
Informatii prospect Enerbol, drajeuri
Ce este Enebrol si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Sindrom astenic, surmenaj psihic. Ateroscleroza cerebrala la vastnici manifestata prin pierderea memoriei, dificultati in puterea de concentrare, oboseala excesiva.
In tulburari psihice cauzate de diverse modificari organice ale sistemului nervos central, atrofie, accidente vasculare cerebrale, encefalopatie. Enerbolul poate fi administrat si copiilor cu dezvoltare deficitara psihosomatica. In diverse indicatii de artrita reumatoida.
Mod de administrare
Daca nu exista prescriptie medicala speciala, medicamentul se administreaza astfel: Adulti: 100 mg-200 mg de trei ori pe zi. Deoarece efectele medicamentului apar dupa o perioada mai lunga de tratament, o cura dureaza 2-3 luni in poliartrita reumatoida se administreaza 2 drajeuri de trei ori pe zi, mai multe luni.
Copii - dupa varsta, 50 mg-100 mg de 1-2 ori pe zi, de obicei timp de 2-3 luni. Copiilor cu iritabilitate crescuta nu li se administreaza doze mari si se evita administrarea inainte de somn.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
In diverse stari patologice asociate cu agitatie motorie si insomnie.
Reactii adverse posibile
Hiperexcitabilitate, anxietate, tulburari de somn, reactii alergice ale pielii dupa tratament prelungit. Aceste efecte dispar dupa intreruperea administrarii sau dupa micsorarea dozei de administrare.
Informatii suplimentare
Compozitie
Drajeuri continand pyritinol dihydrochloride 100 g.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter