Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Edronax, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Edronax, comprimate

Ce este Edronax si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Edronax este util in cazul pacientilor cu stari depresive. Fiecare individ are in corpul sau un mediator chimic numit noradrenalina. Se considera ca nivelurile scazute de noradrenalina de la nivelul creierului reprezinta o cauza de depresie. Edronax face parte dintr-un grup de medicamente numit inhibitor selectiv al recaptarii de noradrenalina (noradrenaline Reuptake inhibitor NARI), actionand prin refacerea nivelurilor de noradrenalina. Edronax reduce depresia prin imbunatatirea starii afective si reducerea simptomelor asociate, cum ar fi oboseala si anxietatea.

Mod de administrare

Luati doza recomandata de medic. Ca antidepresiv, doza uzuala la adult este de 1 comprimat de 4 mg de doua ori pe zi, in total 8 mg/zi, administrate oral. Medicul va poate prescrie pana la 10 mg/zi. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 12 mg. La fel ca si in cazul altor medicamente, Edronax nu va ameliora simptomele imediat; veti incepe sa va simtiti mai bine dupa cateva saptamani de tratament. Nu intrerupeti tratamentul decat la sfatul medicului. Este important sa continuati tratamentul chiar daca va simtiti bine. Daca sistati tratamentul prea devreme, simptomele pot reveni. Daca nu ati luat o doza, nu va impacientati. Este important sa continuati sa luati zilnic comprimatele pana la terminarea cantitatii prescrise.

Atentionari si precautii

Precautii

Daca nu ati informat medicul referitor la una din afectiunile (starile) de mai jos, trebuie sa o faceti inainte de inceperea tratamentului. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa considere necesara modificarea dozei prescrise sau prescrierea unui alt medicament. Sunteti ori doriti sa ramaneti insarcinata, sau alaptati; ati manifestat reactii adverse la reboxetina sau sunteti alergic la vreunul din ceilalti ingredienti; prezentati disfunctii renale sau hepatice; suferiti de afectiuni convulsivante (de ex. epilepsie); suferiti de glaucom; aveti dificultati la urinare datorate unei hipertrofii de prostata; sunteti hipotensiv (tensiune arteriala scazuta); aveti probleme cardiace (de ex. infarct miocardic recent). Nu ar trebui sa conduceti autovehicule sau sa lucrati cu utilaje pana nu sunteti sigur ca nu sunteti afectat de Edronax (de ex. somnolent).

Reactii adverse posibile

In cazul Edronax, majoritatea efectelor secundare sunt moderate si in general dispar dupa primele saptamani de tratament. Pot aparea: senzatie de uscaciune a gurii sau constipatie, transpiratii abundente sau dificultate in a dormi. La unii barbati pot aparea dificultati legate de producerea si mentinerea erectiei. Pacientii pot prezenta disurie, sau dureri la urinare, cresterea frecventei cardiace, intepaturi precordiale, ameteli sau lesin la trecerea din clino- in ortostatism. Pentru orice problema aparuta in timpul tratamentului cu Edronax, contactati medicul sau farmacistul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Edronax se gaseste in cutii de 20 si 60 de comprimate, ambalate in blistere. Fiecare compartiment contine 4 mg compus activ – reboxetina (sub forma de metansulfonat). Fiecare comprimat mai contine microcristale de celuloza, dihidrofosfat acid de calciu, crospovidona, silice hidratat coloidal si stearat de magneziu. Tableta de 4 mg poarta inscriptia P U pe o fata si 7671 pe cea opusa.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter