Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ecodurex, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ecodurex, comprimate

Ce este Ecodurex si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ecodurex este o combinatie a doua substante active diuretice, care asociate scad hipertensiunea mai eficient decat cele doua substante separat (potentare reciproca a actiunii). Datorita continutului in amilorid, produsul asigura o crestere a diurezei cu pierdere mica de potasiu si, de aceea, poate fi administrat in tratament de scurta durata.

Ecodurex se administreaza in hipertensiunea arteriala, cat si in tratamentul edemelor.

Mod de administrare

Modificarea dozei sau intreruperea tratamentului nu trebuie sa se faca fara acordul si recomandarile medicului, caci o hipertensiune necontrolata poate avea urmari grave. Medicul dvs. prescrie doza necesara, dozele descrise mai jos fiind doar orientative.

Doza medie zilnica: 1-2 comprimate. In functie de reactia pacientului, aceasta poate fi marita treptat la 4 comprimate. Nu modificati doza prescrisa de medic din proprie initiativa. Daca considerati ca medicamentul actioneaza prea slab sau prea puternic, consultati medicul sau farmacistul dvs.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sensibilitate cunoscuta fata de unul din componentii produsului, boli grave renale. Nu se administreaza Ecodurex la copii.

Precautii

In cazul unei functii renale reduse si la pacientii cu diabet sau suspecti de diabet trebuie respectate cu strictete recomandarile medicului. Alte medicamente pot influenta actiunea Ecodurexului.

De aceea, informati medicul sau farmacistul dvs. daca suferiti si de alte boli, alergii si daca luati alte medicamente (cumparate de dvs. ca de ex. medicamente antireumatice, calmante sau somnifere). Substantele care maresc diureza pot provoca senzatii de uscaciune a gurii, slabiciune sau ameteala si dereglari pasagere ale acuitatii vizuale.

Daca sunteti insarcinata sau doriti sa deveniti, veti administra acest medicament numai cu acordul medicului.

Reactii adverse posibile

Sunt posibile reactii adverse ca: tulburari gastrointestinale, greata, inapetenta, senzatie de plenitudine, dureri gastrice, constipatie si diaree. De asemenea, pot aparea stari de slabiciune si eruptii cutanate. Scaderea tensiunii poate duce la o stare de slabiciune si ameteli, cat si la tulburari pasagere ale acuitatii vizuale, aceasta scadere putand fi potentata prin administrarea de alcool si calmante sau somnifere. Uscaciunea neplacuta a gurii care apare la inceputul tratamentului poate fi redusa in toate cazurile cu grapefruit sau suc proaspat de grapefruit.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine: 50 mg dihidroclorotiazid si 5 mg amilorid hidroclorid, lactoza si substante auxiliare.

Ambalaj

Ecodurex a 20 si 100 comprimate de 50/5 mg.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter