Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Doppelherz magneziu + b1 + b6 + b12 + acid folic

Publicat la data de: 23 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Doppelherz magneziu + b1 + b6 + b12 + acid folic

Ce este Doppelherz Magneziu + B1 + B6 + B12 + acid folic si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Provocarile de zi cu zi, stresul, efortul fizic cauzat de serviciu sau sport necesita energie, forta musculara si o buna functionare a sistemului nervos. Alimentarea optima cu vitamine si substante minerale reprezinta conditia cea mai importanta pentru a proteja starea de sanatate si pentru a-i asigura organismului nostru capacitatea de efort. In situatii de stres si de efort fizic sau intelectual creste nevoia asimilarii acestor substante nutritive.

Magneziul este o substanta minerala de importanta vitala, pe care corpul nu o poate produce singur. In acelasi timp, depozitarea acestuia este limitata. Din cauza gradului inalt de prelucrare a alimentelor, se poate ajunge in situatia in care cantitatea de Magneziu asimilata sa nu fie mereu una optima. De asemenea, in timpul prepararii alimentelor pot interveni pierderi suplimentare. Magneziul este important pentru organism intrucat contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. De retinut: muschiul cardiac este un muschi foarte important al organismului nostru. Magneziul este implicat, de asemenea, in functionarea sistemului nervos, actiune la care participa suplimetar si Vitaminele B1, B6 si B12.

Vitamina B1 (tiamina) este necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase si ajuta la metabolismul energetic normal. Este cunoscuta ca fiind „vitamina bunei dispozitii”, are efecte tonice si este utila pentru cei care sufera de rau de miscare (kinetosis); contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice. Surse naturale de vitamina B1 sunt painea si cerealele.

Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Are rol determinant in mentinerea sanatatii psihice si contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Surse naturale de vitamina B6 sunt avocado, spanac, usturoi, banane.

Vitamina B12 (ciancobalmina) contribuie la formarea normala a globulelor rosii, la sinteza normala a cisteinei, a fierului, la metabolismul energetic normal, are rol in protectia celulelor hepatice si in functionarea corecta a tractului gastrointestinal. Surse naturale de vitamina B12 sunt, cu precadere, cele de origine animala, precum pestii si fructele de mare, carnea, ouale si lactatele.

Acidul folic este una dintre principalele substante recomandate pentru sanatatea sistemului nervos. Despre acidul folic se stie deja ca joaca un rol important in scaderea riscului defectelor de tub neuronal in cazul nou-nascutilor si ca, alaturi alte vitamine din complexul B, are efecte benefice asupra creierului. De asemenea, acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei. Mai exact, deficitul de acid folic este asociat cu cresterea nivelului de homocisteina, cu efect direct in aparitia aterosclerozei si a altor boli cardiovasculare.

Mod de administrare

Se administreaza zilnic 1/2 - 1 comprimat, cu mult lichid.

In cazul unui efort fizic puternic si regulat (de exemplu servici sau sport) va creste necesarul de magneziu. O posibila cauza ar fi necesitatea magneziului in timpul metabolismului celulelor noastre somatice, cu aceasta activandu-se musculatura. Suplimentar, pot aparea pierderi ridicate de magneziu (de exemplu, transpiratie).

In cazul unei carente de magneziu datorate efortului fizic din timpul serviciului sau activitatiloor sportive, in combinatie cu o alimentatie saraca in magneziu, se recomanda completarea printr-un comprimat pe zi. Daca este vorba numai de o alimentare neponderata si saraca in magenziu, se recomanda completarea prin comprimat.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine:
400 mg magneziu (114%), 4,2 mg vitamina B1 (263%), 5 mg vitamina B6 (250%), 5 micrograme vitamina B12 (250%), 600 micrograme acid folic (150%).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Anemia prin deficit de acid folic

    Generalitati Anemia prin deficit de acid folic rezulta datorita unui nivel seric mai mic fata de cel normal de acid folic in organismul uman. Organismul are nevoie de acid folic, una dintre vitaminele B, pentru a produce globulele rosii ale sangelui. Organismul uman...citeste mai mult

  • Carenta de acid folic poate duce la anemie

    Ce este acidul folic Acidul folic sau folatul este un nutrient esential care face parte din complexul de opt vitamine hidrosolubile B. E important de mentionat faptul ca acidul folic reprezinta o forma sintetica a vitaminei B9 si nu se regaseste in mod natural in...citeste mai mult

  • Cantitatile recomandate de Acid Folic si Vitamina B 12

    Folatul sau substanta sintetica similara, acidul folic, este recomandat pentru sanatatea creierului. Dar se pare ca acest amplificator al creierului poate masca deficientele de vitamina B-12, determinand declinul functiei mentale si grave probleme neurologice....citeste mai mult

  • Suplimentele de acid folic previn malformatiile congenitale

    Generalitati Anumite malformatii congenitale apar datorita inchiderii incomplete a tubului neural care formeaza canalul vertebral, in timpul primelor patru saptamani de viata embrionara. Acestea reprezinta grupul de malformatii de tub neural (MTN). Tubul neural se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Prevenirea degenerescentei maculare

    Buna ziua, mama mea e pensionara, e in varsta, si are probleme cu ochii, mai rau, ii este frica odata cu inaintarea in varsta sa nu-si piarda vederea. Am citit pe internet despre Doppelherz® aktiv Vizual Extra Zi + Noapte ( cu luteina, afin, zinc...etc.), si despre ocuvite lutein. Problema este...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter