Doppelherz aktiv diabetiker vitamine + minerale
Informatii prospect Doppelherz aktiv diabetiker vitamine + minerale
Ce este Doppelherz aktiv Diabetiker Vitamine + Minerale si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Magneziul indeplineste multiple roluri in organism, fiind recunoscuta implicarea sa in functioarea normala a sistemelor muscular si osos, in metabolismul energetic si in echilibrul electrolitic, precum si in sinteza normala a proteinelor. Este implicat, de asemenea, in mentinerea sanatatii psihice si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, actiune la care participa, suplimetar, si Vitaminele B1, B2, B6, B12, precum si NIACINA.
Vitamina C sprijina functionarea normala a sistemului imunitar, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, creste absorbtia fierului si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. In plus, contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a sistemului osos, a ligamentelor si a vaselor de sange.
Sursele naturale cele mai cunoscute pentru Vitamina C sunt zarzavaturile sau citricele.
Vitamina E contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Zincul contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. In acelasi timp, joaca un rol important pentru functia cognitiva normala si functionarea normala a sistemului imunitar. Prezenta Zincului in cantitate optima in organism ajuta si la metabolismul normal al Vitaminei A. La randul ei, Vitamina A contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucosae si avederii normale.
Vitamina B3 (Niacina) este importanta pentru organism prin implicarea in metabolismul energetic normal, dar si prin contributia la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice.
Surse naturale de Vitamina B3 sunt pestele, tonul sau somonul, carnea de pasare, ciuperci, mazare, creveti, arahide.
Vitamina B12 este importanta pentru functionarea normala a sistemului nervos si mentinerea sanatatii psihice: ea intervine in formarea tecii de mielina ce inveleste fibrele nervoase, esentiale pentru transmiterea de implusuri nervoase in tot organismul. De asemenea, contribuie la formarea normala a globulelor rosii, la procesul de diviziune celulara si la reducerea oboselii si extenuarii.
Vitamina B5 contribuie la metabolizarea hormonilor steroizi, a Vitaminei D si a unor neurotransmitatori. Este foarte important aportul corect de Vitamina B5 pentru reducerea oboselii si extenuarii, precum si pentru performanta mentala normala.
Sursele naturale de Vitamina B5 sunt drojdia de bere, ciuperci, ovaz, germeni de grau, broccoli, ardei iuti, avocado, conopida, orez brun, ficat.
Vitamina B6, cunoscuta sub numele de Piridoxina, ajuta la formarea normala a globulelor rosii si la metabolismul normal al homocisteinei. In cazul in care homocisteina nu se metabolizeaza corect, atunci concentratia ei poate sa creasca si aceasta devine factor de risc pentru afectiuni cardiovasculare. De asemenea, Vitamina B6 contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la metabolismul normal al proteinelor si glicogenilor, dar si la reglarea activitatii hormonale. Surse naturale de Vitamina B6 sunt avocado, spanac, usturoi si banana.
Vitamina B1 (tiamina) este necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase si ajuta la metabolismul energetic normal. Este cunoscuta ca fiind „vitamina bunei dispozitii”, are efecte tonice si este utila pentru cei care sufera de rau de miscare (kinetosis); contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice. Vitamina B1 poate fi gasita in forma naturala in paine sau cereale.
Vitamina B2 (riboflavina) este cunoscuta pentru rolul pe care il are in mentinerea sanatatii membranelor mucoase si a pielii, dar si pentru implicarea in mentinerea vederii normale. Ajuta la transformarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor in energie, astfel traducandu-se contributia pe care o are la metabolismul energetic normal. Principalele surse naturale de Vitamina B2 sunt laptele si iaurtul.
Acidul folic este una dintre principalele substante recomandate pentru sanatatea sistemului nervos. Despre acidul folic se stie deja ca joaca un rol important in scaderea riscului defectelor de tub neuronal in cazul nou-nascutilor si ca, alaturi alte vitamine din complexul B, are efecte benefice asupra creierului. De asemenea, acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei. Mai exact, deficitul de acid folic este asociat cu cresterea nivelului de homocisteina, cu efect direct in aparitia aterosclerozei si a altor boli cardiovasculare.
Ccromul este recomandat a face parte din dieta persoanelor cu diabet, datorita contributiei sale la mentinerea concentratiilor normale ale glucozei din sange. Acest mineral este utilizat de organism si pentru metabolismul normal al macronutrientilor.
Cromul poate fi gasit in surse precum fructe de mare, branzeturi, cartofi, carne, cereale, fructe etc.
Seleniul este un mineral cu un rol important in buna functionare a sistemului imunitar. Cu proprietati antioxidante, Seleniul contribuie la protejarea celulelor impotriva stesului oxidativ. De asemenea, Seleniul este important si pentru buna functionare a glandei tiroide precum si in procesul de spermatogeneza, contribuind la mentinerea fertilitatii normale a barbatilor. Mai mult, acest mineral are un rol benefic in sanatatea parului si a unghiilor. Seleniul poate fi asimilat, in forma naturala, prin consumarea cerealelor, usturoiului, carnii, pestelui si fructelor de mare (in special tonul si stridiile) sau nucile.
Vitamina B7, cunoscuta si sub numele de Vitamina H sau Biotina, este recomandata in preparatele destinate mentinerii frumusetii si aspectului tanar, data fiind contributia ei la mentinerea sanatatii parului, pielii si a membranelor mucoase.
Este importanta implicarea ei in functionarea normala a sistemului nervos si in mentinerea sanatatii psihice. De asemenea, are un rol esential in organism si prin contributia la metabolismul normal al macronutrientilor si la metabolismul energetic normal.
Suplimentul alimentar Doppelherz aktiv Diabetiker Vitamine + Minerale este disponibil la un raport calitate – pret optim si este recomandat de beneficiile complexulului de vitamine si minerale pe care il ofera.
Mod de administrare
Se administreaza 1 comprimat zilnic, cu suficient lichid, nemestecat.
La nevoie, comprimatele pot fi injumatatite.
Informatii suplimentare
Compozitie
Oxid de magneziu - 200.0 mg
- Acid ascorbic - 180.0 mg
- alfa-Tocoferolacetat - 42.0 mg
- Gluconat de zinc - 5.0 mg
- Nicotinamida - 18.0 mg
- Ciancobalamina; (Vitamina B12) 0.1% - 6.0 μg
- Pantotenat de calciu (Vitamina B 5) - 6.0 mg
- Piridoxina clorhidrat (Vitamina B6) - 3.0 mg
- Tiamina nitrat (Vitamina B1) - 2.0 mg
- Riboflavina (Vitamina B2) - 1.6 mg
- Acid folic - 450.0 micrograme
- Clorura de crom (lll) hexahidrat - 60.0 μg
- Biotina - 150.0 micrograme
- Selenat de sodiu - 30.0 micrograme.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten
Fructele de catina, acele bobite portocalii cu gust puternic acrisor, constituie una dintre cele mai bune metode de a-ti intari sistemul imunitar si de a preveni gripa. Sunt numite si "ginsengul romanesc" si sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti,...citeste mai mult
-
Ciresele au un continut bogat in vitamine. Ce beneficii nestiute au fructele verii
Ciresele, cocktail de vitamine, minerale si antioxidanti In lume exista peste 1.000 de soiuri de cirese. Indiferent de tipul lor - amare, salbatice, negre, obisnuite etc.- ciresele au un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care stimuleaza imunitatea,...citeste mai mult
-
Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli
CAPITOLUL I – Definitii Legea 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. ARTICOLUL 1. In sensul prezentei legi, prin alimentatie sanatoasa se intelege acel mod de...citeste mai mult
-
Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient
Generalitati Tumora carcinoida a tractului digestiv ia nastere din tesutul care captuseste (mucoasa) tractului digestiv. Tractul gastrointestinal (digestiv) este format din stomac, intestinul subtire si intestinul gros. Aceste structuri formeaza tractul digestiv in...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Prevenirea degenerescentei maculare
Buna ziua, mama mea e pensionara, e in varsta, si are probleme cu ochii, mai rau, ii este frica odata cu inaintarea in varsta sa nu-si piarda vederea. Am citit pe internet despre Doppelherz® aktiv Vizual Extra Zi + Noapte ( cu luteina, afin, zinc...etc.), si despre ocuvite lutein. Problema este...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter