Diclofenac sodic, drajeuri
Informatii prospect Diclofenac sodic, drajeuri
Compozitie
Un drajeu contine 50 mg diclofenac sodic.
Supozitoare rectale care contin 100 mg diclofenac sodic .
Actiune terapeutica
Antiinflamator nesteroidian (derivat arilacetic), actionand ca inhibitor al ciclooxigenazei cu efect antiinflamator, analgezic si antipiretic. Este un antireumatic eficace.
Indicatii
Poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artroze, reumatism articular, artrita gutoasa, inflamatii dureroase postoperatorii, posttraumatice, dupa extractii dentare, inflamatii pelviene.
Mod de administrare
Initial si in cazuri acute cate un drajeu de 2-3 ori pe zi, inghitite intregi (la mese). Doza de intretinere si in cazuri cronice este de un drajeu de 1-3 ori pe zi.
Rectal, un supozitor seara, la culcare.
Contraindicatii
Ulcer duodenal in evolutie, hipersensibilitate la diclofenac, tratament anticoagulant, antecedente hematologice cu tulburari de coagulare, insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, mai ales la varstnici, sarcina, alaptare; la conducatorii auto (poate aparea vertij). Nu se administreaza la copii sub 15 ani.
Reactii adverse
Gastrointestinale (greata, diaree); dermatologice (hipersensibilitate); sistem nervos central: (astenie, insomnie, iritabilitate), leucopenie, agranulocitoza, trombopenie, aplazie medulara, anemie hemolitica.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal
Ce este boala inflamatorie intestinala Boala inflamatorie intestinala este un termen general pentru a descrie afectiunile caracterizate prin inflamatia cronica a tractului digestiv. Principalele tipuri de astfel de boala sunt colita ulcerativa si boala Chron, ambele...citeste mai mult
-
Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici
Pacientii oncologici se confrunta adeseori cu greata si varsaturile. Acestea apar ca urmare a tratamentului citostatic, dar se pot datora si cresterii presiunii intracraniene (in cazul tumorilor cerebrale), anxietatii, obstructiei intestinale, constipatiei,...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
-
Efecte adverse ale medicamentelor antiinflamatoare
Medicamente antiinflamatoare Medicamentele antiinflamatoare se impart in doua mari categorii: steroidiene si non-steroidiene. Antiinflamatoarele non-stiroidiene, sau AINS, sunt unele dintre cele mai utilizate medicamente, in tratamentul durerii de tip inflamator, la...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
DICLOFENAC, crema
SANT INSARCINATA SI AS DORII SA STIU DACA ESTE BINE PENTRU SARCINA SA MA UNG CU CREMA DICLOFENAC LA PICIOR IMPOTRIVA DURERII?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter