Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Diamel, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Diamel, capsule

Ce este Diamel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Diamel are urmatoarea compozitie: aminoacizi esentiali si neesentiali: arginina, glicina, l-carnitina, ornitina; antioxidanti: acid fumaric, acid ascorbic, acetylcisteina; vitamine: piridoxina - Vit. B6, ciancobalamina - Vit. B12, pantotenat de calciu; oligoelemente: potasiu, magneziu, zinc; acid folic; extractde afine; extract de laptuca: lactupicrina, glucochinina, saruri minerale, fier, acizi volatili, provitamina D.

Astfel, datorita complexitatii sale, produsul are proprietati importante cum sunt: elimina stresul si surmenajul fizic si intelectual; imbunatateste metabolismul glucidic, lipidic, proteic si al acizilor nucleici; stimuleaza activitatea pancreasului endocrin, intensifica consumul periferic de glucoza si determina inglobarea acesteia in glicogenul muscular, conducand astfel - in functie de doza administrata si de nivelul glicemiei - la scaderea nivelului sanguin al glucozei, scaderea dozelor si prelungirea efectului insulinei si al hipoglicemiantelor orale; este un antioxidant puternic si impiedica formarea radicalilor liberi; diminueaza acumularea intracelulara de lipofuscina - compus ce nu se poate elimina din citoplasma si care reprezinta unul dintre factorii importanti implicati in moartea programata genetic a celulei; imbunatateste regenerarea celulei hepatice, avand efect hepatoprotector, usor coleretic si colagog; imbunatateste regenerarea musculaturii scheletice; are efecte antiaritmice, antianemice, antitusive, usor mucolitice si expectorante; are actiune antivirala, constatandu-se o inhibare a replicarii HIV-1; efecte imunostimulatoare nespecifice, cu imbunatatirea marcanta a raspunsului imun umoral si celular (mareste procentul limfocitelor T din periferie, creste numarul si longevitatea limfocitelor CD 4).

Diamel este un preparat nutritional natural cu efecte tonifiante imediate si de lunga durata, antioxidante, de reglare a metabolismului general si in special glucidic, precum si de imunostimulare nespecifica.

Diamel se recomanda in urmatoarele cazuri: stari de surmenaj fizic si intelectual, stres, stari depresive, tratamentul toxicomanilor dupa sevraj, depresia senila, tulburari ale memoriei, diminuarea performantelor intelectuale, eforturi psihice prelungite pentru persoanele a caror ocupatie necesita o concentrare si rapiditate mare de reactie; prevenirea proceselor fizice si psihice ale imbatranirii; prevenirea si profilaxia proceselor degenerative si a transformarii maligne a celulelor; stari de imunodeficienta cauzate de diverse boli (leucemii, hipogammaglobulinemii, agranulocitoze, limfoame, SIDA, diabet, ciroze, neoplazii) sau induse iatrogen (citostatice, corticoterapie prelungita, roentgen- /cobaltoterapie etc.); adjuvant in tratamentul antituberculos; adjuvant in tratamentul bolilor infectioase febrile sau afebrile, atat prin actiunea tonifianta si recuperatorie, cat si prin efectul imunostimulant nespecific; prevenirea imbolnavirilor din timpul epidemiilor de gripa si alte viroze ale tractului respirator (efect imunomodulator); afectiuni oftalmologice (miopie progresiva, oboseala oculara, tulburari ale vascularizatiei oculare, cataracta senila); tulburari de vascularizatie ale urechii interne; stari de convalescenta dupa infectii medii si grave, interventii chirurgicale, ortopedice, ginecologice, traumatisme (zdrobiri, rupturi musculare, fracturi), arsuri; adjuvant in tratamentul bolilor cardio-vasculare, in recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale, meningite, meningoencefalite etc.; afectiuni cronice hepatice si hepato-biliare (hepatite cronice de diverse etiologii, ciroze hepatice etc.); terapia pacientilor cu DZ I si II, adjuvant in tratamentul profilactic si curativ al complicatiilor cronice ale diabetului (microangiopatie, nefropatie, neuropatie diabetica etc.).

Astfel, complexitatea produsului Diamel ii confera acestuia proprietati ce il fac utilizabil in pediatrie, cardiologie, gastroenterologie, diabetologie, boli de nutritie si metabolism, hematologie, neurologie, boli infectioase, chirurgie, ortopedie, ginecologie, oncologie, pneumoftiziologie, medicina sportiva etc.

Mod de administrare

Adulti, batrani, copii peste 14 ani - Capsule cate 1 capsula de 1-3 ori/zi inainte de masa in toate indicatiile cu exceptia diabetului, in care se administreaza 1-2 capsule de 3 ori/zi inaintea meselor, in functie de nivelul glicemiei;

- Suspensie 1-2 doze de 7 ml/zi in toate indicatiile cu exceptia diabetului, in care se administreaza 2-3 doze de 7 ml/zi, in functie de nivelul glicemiei.

Copii sub 12 ani -Suspensie 1-2 doze de 3 ml/zi in toate indicatiile cu exceptia diabetului, in care se administreaza 2-3 doze de 3 ml/zi, in functie de nivelul glicemiei.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Intoleranta si hipersensibilitate la unul dintre componenti; afectiuni care interzic administrarea ciancobalaminei si/sau acidului folic.

Reactii adverse posibile

Nu s-au evidentiat.

Informatii suplimentare

Compozitie

Arginina, Glicina, Carnitina, Ornitina, Acetil-cisteina, Acid fumaric, Pantotenat de calciu, Piridoxal, Acid folic, Ciancobalamina, Acid ascorbic, Zinc, Extract de laptuca, Extract de afine.

Ambalaj

Flacon cu 90 capsule.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter