Dextrostat, capsule
Informatii prospect Dextrostat, capsule
Actiune trerapeutica
Are efect snc mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Durata, Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade.
Indicatii
Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie.
Contraindicatii
lactatia. Folosirea in obezitate.
Precautii
Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei.
Observatii pentru pacient – familie
Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale.
Evaluarea si controlul terapiei
Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea.
Mod de administrare
Deficit de atentie la copii
- Copii 3-5 ani- 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim.
- Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi.
Narcolepsie
- Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse.
- Copii intre 6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter