Deslanozid, fiole
Informatii prospect Deslanozid, fiole
Ce este Deslanozid si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Tonicardiac cu actiune intensa, rapida (apare in 10-30 minute, este maxima dupa 1,5-3 ore de la injectarea intra-venoasa) si de durata relativ scurta (in conditiile digitalizarii complete compensarea se mentine in medie 6 zile dupa oprirea medicatiei).
Forme acute sau grave de insuficienta cardiaca, digitalizarea copiilor; fibrilatie si flutter artrial cu ritm rapid, tahicardie paroxistica supraventriculara.
Mod de administrare
Adulti: tratament de atac cu 0,6-0,8 mg/zi intravenos lent, timp de 2-3 zile, intretinere cu 0,4 mg/zi (de preferinta se trece la calea orala, folosind Lanatozid C); in edemul pulmonar acut 0,8-1,2 mg la 30 de minute, dupa nevoie, pana la doza totala de 1,6 mg; copii: 0,008-0,016 mg/kilocorp si zi, intramuscular sau intravenos, pentru digitalizare (intretinerea se face pe cale orala cu Lanatozid C). Dozarea trebuie individualizata sub control medical.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, tahi-cardie ventriculara, bigeminism, pericardita constrictiva; prudenta la bolnavii cu miocardita; prudenta si doze mici in insuficienta renala si la batrani, la nou-nascuti si la imaturi.
In timpul tratamentului nu se injecteaza calciu intravenos, nu se administreaza amine sim-patomimetice; prudenta in folosirea chinidinei si cand se admi-nistreaza doze mari de diuretice cu actiune intensa (atentie la hipokaliemie - risc de aritmii ectopice severe).
Reactii adverse posibile
Supradozarea poate provoca greata, voma, cefalee, ameteli, tulburari de vedere, parestezii, confuzie (la batrani), bradicardie marcata, bloc atrio-ventricular, aritmii ectopice; foarte rar eruptii alergice, eozinofilie, purpura trombocitopenica, ginecomastie.
Informatii suplimentare
Compozitie
Preparatul Deslanozid se prezinta sub forma de fiole a 2 ml solutie injectabila continand deslanozida 0,4 mg.
Ambalaj
Cutie x 5 fiole x 2ml
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro
Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult
-
Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007
Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult
-
Betablocante adrenergice
Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult
-
Vaccinarea antigripala
Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter