Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Declophen, supozitoare

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Declophen, supozitoare

Compozitie
Diclofenac de sodiu 100 mg.

Actiune terapeutica
Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietati antireumatice, antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele si supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzima ce intervine in sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scadere remarcabila a cantitatii de prostaglandine si, in consecinta, raspunsul la reactiile dureroase si inflamatorii este abolit. Concentratia maxima in plasma se atinge aproximativ in 1,5 - 2 ore dupa administrarea orala si mai repede dupa injectii intramusculare cu Declophen. Concentratiile echivalente cu cele din plasma se ating rapid in lichidul sinovial si persista mult mai mult. Nu se produc acumulari in corp in timpul administrarii prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizatsi excretat in principal prin urina, cu un timp de injumatatire de 2 ore. Aceste proprietati recomanda Declophen-ul ca medicament de prima alegere in tratamentul inflamatiilor, ameliorand mobilitatea si durerea articulara cu efecte secundare minime.

Indicatii

Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilita anchilopoetica; artrita gutoasa; sindrom de umar dureros (peritendinite, capsulite, bursite si artrite acute); reumatism nonarticular; conditii inflamatorii dureroase posttraumatice si postoperatorii; dismenoree primara; diverse afectiuni in sfera ginecologica.

Mod de administrare

Tablete: 1 - 2 tablete de trei ori pe zi sau dupa recomandarea medicului.
Fiole (pentru injectii intramusculare): o fiola pe zi sau o fiola la 12 ore in cazurile severe sau la recomandarea medicului.
Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului.

Contraindicatii

Ulcer peptic; hipersensibilitate la diclofenac de sodiu; in primul trimestru de sarcina.

Precautii
Ca si pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie sa fie dat cu prudenta pacientilor care primesc tratament anticoagulant oral. Functia renala trebuie testata in timpul tratamentului de lunga durata.

Reactii adverse
Desi moderate si rare, la unii pacienti pot aparea: tulburari gastrointestinale, dureri epigastrice, greata, prurit, cefalee, edem.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dieta Perricone

    Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone)...citeste mai mult

  • Despre spermicide

    Generalitati In prezent exista o gama foarte variata de metode contraceptive, care pot preveni aparitia unei sarcini nedorite. Unele dintre acestea sunt chiar mai complexe decat altele si pot fi eficiente si in prevenirea transmiterii bolilor sexuale, evitand...citeste mai mult

  • Bolile inflamatorii intestinale si sexul

    Pot influenta activitatea sexuala bolile inflamatorii intestinale? Da. Unele femei cu boli inflamatorii intestinale (BII) au dureri sau disconfort in timpul contactului sexual. Acestea pot fi cauzate fie de boala, fie de interventia chirurgicala sau de...citeste mai mult

  • Trusa de prim ajutor

    Generalitati O trusa de prim ajutor bine aprovizionata, pastrata la indemana, este o necesitate in orice casa. Daca aveti in trusa instrumentele necesare puteti sa tratati un caz de urgenta la momentul potrivit. Este important sa pastrati o trusa de prim...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter