Debridat, granule pentru suspensie orala
Informatii prospect Debridat, granule pentru suspensie orala
Ce este Debridat si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
DEBRIDAT este utilizat in cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. DEBRIDAT este un medicament care corecteaza tulburarile tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afectiuni.
Mod de administrare
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Flacon de 250 ml
Doza uzuala este de 15 ml, de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare. Daca medicul considera necesar, doza poate fi crescuta pana la maximum 15 ml de 6 ori pe zi.
Utilizarea la copii
In cazul copiilor cu varsta sub 5 ani, este de preferat sa se foloseasca flacoanele de 125 ml care sunt mai potrivite pentru utilizarea la aceasta grupa de varsta.
Flacon de 250 ml
Dozele uzuale sunt:
-copii cu varsta sub 6 luni: 2,5 ml de 2-3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare;
-copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 1 an: 5 ml de 2 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare;
-copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani: 5 ml de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare;
-copii cu varsta peste 5 ani: 10 ml de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare, adica aproximativ 4,8 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporala, pe zi (4,8 mg/kg si zi).
Suspensia orala se prepara astfel:
Adaugati apa minerala negazoasa sau apa fiarta si racita pana la nivelul marcat pe sticla flaconului, printr-o linie circulara. inchideti flaconul si agitati pana la omogenizarea suspensiei. Se recomanda agitarea flaconului inaintea fiecarei administrari.
Flacon de 125 ml
Suspensia orala se prepara astfel:
1. Se introduce in flacon apa minerala negazoasa pana la semnul de marcaj de pe flacon..
2. Se inchide flaconul si se agita bine pana se obtine un lichid omogen.
3. Se scoate seringa gradata din ambalajul sau. Se insurubeaza seringa gradata pe flacon.
4. Se agita flaconul inainte de fiecare utilizare. Se trage cu o mana de piston pana la gradatia corespunzatoare greutatii corporale a copilului, tinand cu cealalta mana de gulerul seringii.
5. Se prinde seringa de guler si se trage traversand dopul, fara a atinge pistonul. Se varsa continutul seringii gradate intr-un biberon, o lingurita sau un pahar pe care copilul trebuie sa-l bea imediat.
6. Se clateste cu grija seringa dozatoare, folosind apa curata. Se pune la loc seringa in flacon, introducand-o prin dop.
Doza pentru o administrare este indicata in functie de greutate, pe seringa dozatoare cu gradatii ce corespund numarului de kilograme.
In practica, fiecare gradatie a seringii dozatoare corespunde dozei pentru 1 kg si o administrare: de exemplu, gradatia 10 corespunde dozei pentru o administrare la un copil de 10 kg.
Suspensia orala poate fi administrata ca atare sau amestecata cu un alt lichid (de exemplu, cu apa sau lapte). Seringa dozatoare trebuie spalata cu atentie dupa fiecare intrebuintare.
Daca aveti impresia ca efectul DEBRIDAT este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului.
Daca luati mai mult DEBRIDAT decat trebuie
Daca luati mai multa suspensie orala decat v-a fost prescris (sau daca altcineva ia suspensia dumneavoastra), solicitati imediat consult medical sau adresati-va imediat celei mai apropiate unitati medicale.
Daca uitati sa luati DEBRIDAT
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati DEBRIDAT
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu luati DEBRIDAT
Daca sunteti alergic la trimebutina sau la oricare dintre celelate componente ale acestui medicament.
Precautii
Acest medicament contine zahar si colorant Galben amurg (E 110)
Pentru copiii cu varsta peste 5 ani, acest medicament contine 6 g zahar/doza. Pentru adulti, acest medicament contine 9 g zahar/doza. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu diabet zaharat.
Utilizarea acestui medicament nu este recomandata in cazul pacientilor care prezinta intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza si galactoza sau insuficienta a zaharazei- izomaltazei (boli ereditare rare).
Colorantul Galben amurg (E110) poate provoca reactii alergice.
Interactiuni medicamentoase
Desi nu a fost observata nici o interactiune intre DEBRIDAT si alte medicamente luate in acelasi timp va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
DEBRIDAT impreuna cu alimente si bauturi
DEBRIDAT poate fi luat in timpul meselor sau independent de acestea.
Sarcina si alaptarea
DEBRIDAT nu trebuie luat in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, decat la indicatia medicului.
DEBRIDAT poate fi administrat in perioada de alaptare.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Rareori, au fost observate reactii la nivelul pielii.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.
Cum se pastreaza Debridat
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Suspensia reconstituita se pastreaza maximum 4 saptamani. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Informatii suplimentare
Compozitie
Substanta activa este maleatul de trimebutina.
100 g granule pentru suspensie orala contin trimebutina 0,787 g.5 ml de solutie reconstituita contin trimebutina 24 mg.
Flacon de 250 ml: contine 152,5 g granule pentru suspensie orala si o masura dozatoare gradata la 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 10 ml si 15 ml.
Flacon de 125 ml: contine 76,25 g granule pentru suspensie orala si o seringa dozatoare gradata.
Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aroma naturala de portocale (ulei esential de portocale pe suport de guma arabica), zahar, colorant Galben amurg (E 110).
Ambalaj
Cutie cu un flacon de 250 ml din sticla bruna cu un capac de aluminiu. Flaconul contine 152,5 g granule de culoare portocalie, cu miros de portocala, pentru suspensie orala si o masura dozatoare. Capacul de aluminiu este fixat cu un sigiliu din polietilena si prevazut cu un inel de siguranta.
Cutie cu un flacon de 125 ml din sticla bruna cu un capac de aluminiu. Flaconul contine 76,25 g granule de culoare portocalie, cu miros de portocala, pentru suspensie orala si o seringa dozatoare gradata. Capacul de aluminiu este fixat cu un sigiliu din polietilena si prevazut cu un inel de siguranta.
Suspensia reconstituita este siropoasa, opalescenta, de culoare portocalie, cu miros de portocale.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
PFIZER EUROPE MA EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ, Marea Britanie.
Fabricantul
FARMEA
10, rue Bouche Thomas, ZAC Sud d'Orgemont, 49007 Angers, Franta.
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2012
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Informatii despre sanatatea orala
Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult
-
Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)
Generalitati Vaccinul antipoliomielitic viu atenuat (VPOT) Vaccinarea antipoliomielita face parte din programul narional de imunizari. Profilaxia poliomielitei se face cu doua tipuri de vaccin: un vaccin cu administrare orala (VPOT) si unul cu administrare...citeste mai mult
-
Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa
Igiena orala nu inseamna doar periajul dintilor dimineata si seara. Curatarea corecta a danturii presupune mai multe aspecte. Nerespectarea lor duce adesea la aparitia cariilor si, in timp, la afectiuni dentare mai grave, precum gingivita sau, mai rau, parodontoza....citeste mai mult
-
Cancerul oral
Generalitati Cancerul oral este un subtip al cancerului capului si gatului si se poate dezvolta in orice zona a cavitatii orale sau orofaringiene. Cel mai des cancerul oral debuteaza la nivelul limbii sau a planseului bucal. Aproape toate cazurile de cancer oral sunt...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
La ce interval orar se administreaza Debridat comprimate 100mg?
Buna ziua! Medicul de familie mi-a spus sa iau un comprimat de Debridat de trei ori pe zi. Ce nu inteleg eu este la cate ore trebuie sa iau pastilele. Una la opt ore?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter